HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 29 EYLÜL 2024, PAZAR

Bir zamanlar böyle “İnsanlık Dersleri” vardı

Aradan geçen 23 yıl sonra yaşananları Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Muharrem Değirmen'e anlatan Kazım Demirel, bugün olsa yine düşünmeden aynı şeyi yapacağını belirterek; "3 evlat sahibiyim ve onlara her zaman öğütlediğim şey iyi bir insan olabilmektir. Bugün paranız vardır ama insan olamadıktan sonra benim için o paranızın da bir önemi yoktur" dedi.
08.04.2023 11:53
Bir zamanlar böyle “İnsanlık Dersleri” vardı
Bir zamanlar böyle “İnsanlık Dersleri” vardı
Yıl Ocak 2000, Orhangazi ve Bursa kamuoyu insanlık dersi veren bir gencin öyküsüne şahit oluyor. 23 yıl öncesine ait gazete haberlerine yansıyan öyküyü sizlerle paylaşıp bir zamanlar verilen insanlık dersinin bu günlere de örnek olmasını istedik.

İstanbul Barosuna kayıtlı 36 yaşındaki Avukat İsmail Yılmaz, Bursa'dan İstanbul'a giderken Çeltikçi Köyü yakınlarında yağmurunda etkisi ile kaza geçiriyor ve aracı ile 25'lik şarampolden yuvarlanarak uçuyor. O esnada Bursa'dan ailesi ile düğün alışverişinden gelen Kazım Demirel olaya şahit oluyor ve hemen müdahale için duruyor. Hemen İsmail Yılmaz'ın yardımına koşan 26 yaşındaki Kazım Demirel, her yer karanlık olduğu için hiçbir şey göremiyordu. Hemen ana yola çıkarak durdurduğu araçtan el feneri istiyor. Ancak sürücü el fenerini parayla satabileceğini söyleyince, 2 milyon vererek el fenerini satın alıp uçuruma geri dönen Kazım Demirel, kazazede avukat İsmail Yılmaz'ı aracından kurtararak yola kadar çıkartıyor.

 Kazım Demirel, hemen telefonla arkadaşı Serkan Körpe'yi arayarak yardıma çağırdı. Bir an bile düşünmeden yardıma koşan arkadaşı ile birlikte İsmail Yılmaz'ı önce Orhangazi ardından da sevk edildiği Bursa Devlet Hastanesinde bir an bile yalnız bırakmayan Kazım Demirel o günleri; "Eğer gördüğüm bir kaza nedeni ile durup yardım etmeseydim vicdan azabı çekerdim. İnsanlık görevimizi yaptık" dedi. Avukat İsmail Yılmaz ise; "Tam öleceğimi düşünürken iki kahraman imdadıma yetişti. Onlara minnettarım" dedi.

EVLATLARIMA EN BÜYÜK MİRASIM İNSAN OLABİLMEK

Aradan geçen 23 yıl sonra yaşananları Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Muharrem Değirmen'e anlatan Kazım Demirel, bugün olsa yine düşünmeden aynı şeyi yapacağını belirterek; "3 evlat sahibiyim ve onlara her zaman öğütlediğim şey iyi bir insan olabilmektir. Bugün paranız vardır ama insan olamadıktan sonra benim için o paranızın da bir önemi yoktur. Bakın ben şimdi aradan geçen 23 yıl sonra çıkan gazete haberlerini gururla evlatlarıma gösterip yaşanmış bir olaydan insanlık dersini anlatabiliyorum. Siz de gazete haberini görür görmek konu dikkatinizi çekti ve haberleştirmek istediniz. Tüm insanlığa örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Benim evlatlarıma her zaman öğütlediğim budur ve onlara bırakacağım en büyük mirasım her zaman iyi bir insan olabilmektir" dedi.

Muharrem DEĞİRMEN ÖZEL HABER/ 3. GÖZ HRA





 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.