HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 EYLÜL 2024, PAZAR

Depremzedelere Barınma Hakkı Yok

08.07.2024 11:01
Depremzedelere Barınma Hakkı Yok
Depremzedelere Barınma Hakkı Yok


Hükümet Vaatleriyle Oy Topladı, Depremzedeler Unutuldu:

Konut Vaadi Boş Çıktı, Acı Gerçek Konteynerlerde



6 Şubat tarihinde Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından, enkaz altında kalan vatandaşlar için verilen "Bir yıl içinde konutlar tamamlanıp teslim edilecek" sözleri, hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Mağdurlar, seçim öncesinde umutla bekledikleri konutlarına bir türlü kavuşamamanın acısını yaşıyor. Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya gibi en çok etkilenen illerde, deprem sonrası yaşanan sıkıntılar hâlâ çözüme kavuşturulmuş değil. Depremzedeler, devletin verdiği sözlerin unutulduğunu, her yüz anahtardan sadece 12'sinin teslim edildiğini belirtiyor. Üstelik kira yardımlarının da sonlandırılmasıyla birlikte, konteynerlerde yaşam mücadelesi veren vatandaşlar ikinci bir afet yaşadıklarını dile getiriyor. Mağdurlar, "Sesimizin duyulması için daha ne başımıza gelmesi gerekiyor?" diyerek isyanlarını dile getiriyor.

"MAĞDURİYETLER DEVAM EDİYOR"

Depremin hemen ardından molozlar arasında yapılan mitinglerde hükümet yetkilileri, deprem konutlarının en kısa sürede tamamlanıp hak sahiplerine teslim edileceği vaadinde bulunmuştu. Ancak bir yıl geçmesine rağmen mağduriyetler giderilemedi, vaatler yerine getirilmedi. CHP lideri Özgür Özel, Malatya'da yaptığı açıklamalarda, seçimden sonra deprem bölgesinin gündemden düştüğünü, iktidarın verdiği sözleri tutmadığını vurguladı. Özel, Malatya'daki konteynerkent sakinleriyle bir araya gelerek, "Depremden en çok etkilenen bölgelerde durum aynı, mağduriyetler devam ediyor. İnsanların en temel sorunu barınma. Bu sorun çözülmezse diğer sorunlarla baş etmek mümkün olmaz" dedi. Özel ayrıca, özel ihtiyaçları olan çocukların ayrı bir yere nakledilmesi gerektiğini belirtti.

"BELİRSİZLİK VE HAKSIZLIK SON BULMALI"

CHP lideri, depremzedelerin yaşadığı haksızlıkları ve belirsizlikleri gündeme getirerek, Türkiye'nin bu durumu görmesini ve çözüm bulmasını talep etti. Özel, "Depremzedeler için bu ay son kez kira yardımı yapıldı. Ancak orta hasarlı binaların yıkılacağı söylendiği halde, şimdi bu kararın geri alındığını görüyoruz. Bu belirsizlik ve haksızlık son bulmalı" şeklinde konuştu. Türkiye, 6 Şubat 2023'teki depremlerle derin bir felaket yaşadı. Ancak depremzedelerin yaşadığı mağduriyetler ve devletin verdiği sözlerin yerine getirilmemesi, toplumda büyük bir hüsran ve isyan yaratmış durumda. Depremzedeler, yaşadıkları adaletsizliklerin sona ermesini ve seslerinin duyulmasını talep ediyor.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.