HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 12 EKİM 2024, CUMARTESİ

Ekmek pahalı değil vatandaşı alım gücü düşük Vatandaş bayat ekmek alıyor!

03.08.2023 11:00
Ekmek pahalı değil vatandaşı alım gücü düşük Vatandaş bayat ekmek alıyor!
Ekmek pahalı değil vatandaşı alım gücü düşük Vatandaş bayat ekmek alıyor!
Artan maliyet fiyatlarıyla birlikte birçok temel gıda ürünlerine gelen zamların ardından taze ekmek yiyemeyen vatandaş çareyi bayat ekmek almakta buluyor. Vatandaş ekmek almaya para yetiştiremediğini söylerken esnaf ise ekmek fiyatlarında artış olmadığı takdirde zarar da olduğunu vurguladı.

Artan maliyet fiyatlarıyla birlikte birçok temel gıda ürünlerine gelen zamların ardından taze ekmek yiyemeyen vatandaş çareyi bayat ekmek almakta buluyor. Vatandaş ekmek almaya para yetiştiremediğini söylerken esnaf ise ekmek fiyatlarında artış olmadığı takdirde zarar da olduğunu vurguladı. Ekmek parasının, hayat kavgasına dönüşmüş olması vatandaşı bayat ekmeğe muhtaç bırakıyor. Vatandaş; "Yiyeceğimiz bir lokma ekmek onu da ne yazık ki bayat tüketiyoruz. Çocuklarımıza taze ekmek yediremiyoruz. Akşamdan kalan ekmek var mı? Diye soruyoruz. Mecburen bayat ekmek olduğu takdirde bayat ekmek alıyoruz. Esnaf; "Alacaklar verecekler birbirini bir türlü denkleştiremiyor. Sigortalarımıza, unumuza, elektriğimize oduna zam geldi fakat ekmek fiyatları yerinde sayıyor. Bizim ekmeğe zam yapmaktan başka çaremiz yok. Bende vatandaşım bende rahatsız oluyorum sürekli artan fiyatlardan ama bizim de kazancımız yok. Eleman çalıştırmazsak ekmek fiyatları bu şekilde kalabilir. Yiyeceğimiz bir lokma ekmek o da boğazımızda kalıyor" dedi.

Zamlarla ciddi şekilde mücadele veren vatandaş, alım gücünün git gide düştüğünü vurgulayarak; "Bu şekilde nasıl idare edilecek bilemiyoruz. Bayat ekmek almak için fırınları geziyoruz. Dar boğazdayız tıkandık kaldık" ifadelerini aktardı. Vatandaşın ve esnafın bayat ekmek ile mücadelesi haberimizin detayında…

 "KALABALIK AİLELER EKMEK FİYATLARINA YETİŞEMİYOR"

Bayat ekmek fiyatlarının taze ekmek fiyatlarına göre daha uygun olduğunu söyleyen vatandaş; "Yiyeceğimiz bir lokma ekmek onu da ne yazık ki bayat tüketiyoruz. Kalabalık aileler ekmek fiyatlarına yetişemiyor. Günde on ekmek hatta daha fazla ekmek yiyen aileler var. Vatandaş ekmeğe para yetiştiremediği için çareyi bayat ekmek almakta arıyor. Yiyeceğimiz bir lokma ekmek onu da ne yazık ki bayat tüketiyoruz. Çocuklarımıza taze ekmek yediremiyoruz. Akşamdan kalan ekmek var mı? Diye soruyoruz. Mecburen bayat ekmek olduğu takdirde bayat ekmek alıyoruz. Evde ekmek yapabilen yapıyor geri kalan ise almak mecburiyetinde. Ekmek temel gıda ürünü. Ekmeği de alamayacaksak ölelim" dedi.

 "YİYECEĞİMİZ BİR LOKMA EKMEK O DA BOĞAZIMIZDA KALIYOR"

Esnaf, ekmek satışlarında zarar da olduğunu söyleyerek; "İşçi maaşları artan maliyetler bizi içerisinden çıkmaz bir hale sürüklüyor. Alacaklar verecekler birbirini bir türlü denkleştiremiyor. Sigortalarımıza, unumuza, elektriğimize oduna zam geldi fakat ekmek fiyatları yerinde sayıyor. Bizim ekmeğe zam yapmaktan başka çaremiz yok. Bende vatandaşım bende rahatsız oluyorum sürekli artan fiyatlardan ama bizim de kazancımız yok. Eleman çalıştırmazsak ekmek fiyatları bu şekilde kalabilir. Elemansız da işler yürümez. Hangi işi hangi iş veren tek başına yapabilir? İşçi çıkartmaya kalksak yazık günah. Kimsenin ekmeği ile oynamak istemez kimse. Yiyeceğimiz bir lokma ekmek oda boğazımızda kalıyor" şeklinde konuştu.

 "EKMEK FİYATI ARTMASIN, MALİYET DÜŞSÜN"

Esnaf, "Vatandaş ekmek alamıyor, bayat ekmek bekliyor. Bazıları evde köylerde özellikle  bahçelerde ki fırınlar yenden yakılıp köy ekmeği yapmaya başladı. Kazanamıyoruz. Ekmek fiyatları artmasın, maliyet düşürülsün. Bu şekilde zamlı sattığımız ekmekten bizde rahatsızlık duyuyoruz ama başka çaremiz de yok. Zam yapılmadan fiyat dengesi ne yazık ki sağlanamıyor" ifadelerini kullandı. Muharrem Değirmen / Özel Haber – 3 Göz HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.