HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Gençlik haftasında gençler ne durumda?

18.05.2023 14:49
Gençlik haftasında gençler ne durumda?
Gençlik haftasında gençler ne durumda?
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı içine alan Gençlik Haftası, 15-21 Mayıs tarihlerinde kutlanacak. Ülkemizde gençlik haftasına girilirken Türkiye'de 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı martta bir önceki aya göre 0,7 puanlık artışla yüzde 20,1 oldu.

Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 10 olarak kaydedilirken genç işsizlik oranı ise 0,7 puanlık artışla yüzde 20,1'e yükseldi. 15 Mayıs'ta başlayan Gençlik Haftası öncesi açıklanan bu rakamlar gençlerin güncel ruh halini ortaya koydu. Farklı alanlarda mezuniyeti olan, hatta 2-3 farklı alandan diploması olan gençler iş bulamıyor, bulsa da teklif edilen düşük rakamlar hayatı idame etmelerini sağlamayacağı için kabul etmiyor.

HER BEŞ GENÇTEN BİRİ İŞSİZ

TÜİK'in açıkladığı işgücü istatistiklerine göre; genç işsizliğinde Türkiye, Avrupa'da zirvede yer aldı. 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,1 iken kadınlarda yüzde 13,8 olarak tahmin edildi. Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı ise yüzde 21,8 oldu. İstihdam edilenlerin sayısı martta bir önceki aya göre 37 bin kişi artarak 31 milyon 462 bin kişiye ulaştı. İstihdam oranı ise yüzde 48,2 olarak gerçekleşti. Bu oran erkeklerde yüzde 66 iken kadınlarda yüzde 30,7 oldu.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.