HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Ali Yerlikaya’dan Süleyman Soylu hamlesi

19.07.2024 09:55
Ali Yerlikaya’dan Süleyman Soylu hamlesi
Ali Yerlikaya’dan Süleyman Soylu hamlesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bakanlık içerisinde Süleyman Soylu'ya yakın olduğu belirtilen 12 kentin AFAD müdürünü görevden aldığı iddia edildi.


İçişleri Bakanlığı'na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) yeni atama ve görevden alma kararları alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Süleyman Soylu döneminde AFAD'da önemli görevlere getirilen bazı isimleri görevden alırken, bazı görevlilerin de yerlerini değiştirdi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 17 Temmuz tarihli Ali Yerlikaya imzalı kararlara göre, aralarında İstanbul'un da bulunduğu 12 kentin AFAD İl Müdürü görevden alındı. Görevden alınan müdürler "araştırmacı" kadrosuna geçirildi.

Kurum içindeki bu değişiklikler, "kızağa çekmek" olarak nitelendirildi ve büyük çoğunluğunun Soylu tarafından atandığı belirtildi.

Görevden alınan 12 kentin AFAD İl Müdürleri şöyle:

İstanbul: Ercan Akar

Tekirdağ: Tezcan Buçan

Osmaniye: Selami Kılıçel

Iğdır: Bülent Zeğem

Ağrı: Necati Oruk

Bayburt: Adil Arslan

Nevşehir: Ömer Kaman

Bingöl: M. Emin Boğatekin

Balıkesir: Bayram Şahin

Batman: Fevzi Bakır

Gümüşhane: Mesut Bayrak

Ordu: Osman Işık

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.