HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

BEKTAŞ: "DOĞAYA İHANETTEN VAZGEÇİN"

21.08.2024 00:37
BEKTAŞ: "DOĞAYA İHANETTEN VAZGEÇİN"
BEKTAŞ: "DOĞAYA İHANETTEN VAZGEÇİN"
Yıllardır kanunla başaramadıklarını kararname ile başardılar. Su hayattır İznik gölüne verilen zarar insanlığa verilen zarardır. 



Orhangazi'mizde Cumhurbaşkanı kararnamesi ile "Özel Endüstri Bölgesi" ilan edilmek yoluyla imtiyazlı firmalar artmakta ve yıllardır sahipsiz olan ilçemiz toprağında sözü geçmeyen bir hale gelmektedir. 



Yerel yönetim yetkilerinin neredeyse tamamı  Büyükşehir'e devredilmiş ilçemizde sanayimizde "Özel Endüstri Bölgesi" kılıfıyla Cumhurbaşkanlığına bağlanarak adeta biz Orhangazi'yi tanımıyoruz denmiştir. 



Suyumuzu tüketen, havamızı kirleten, ovamızda genişleyerek tarımı bitiren sanayi tamamen kontrolden çıkmıştır. 



Bu bir hak gaspıdır kabul edilemez. 



Bunun yıkıcı bir örneği de yıllardır İznik Gölünü korumak maksadıyla mücadele edilen ve defalarca kanunlarla iptal edilen Varaka kâğıt fabrikasına imtiyaz tanımak maksadıyla kanunların arkasından dolanmaktır. 



Kâğıt fabrikası ile ilgili İyi Parti Bursa Milletvekilimiz Selçuk Türkoğlu Tarım ve Orman Bakanı Sn. İbrahim Yumaklı'nın yazılı cevaplandırması için sorulmak üzere TBMM de soru önergesi vermiş olup konunun takipçisi olacaktır.



İyi Parti Orhangazi İlçe Başkanlığı olarak Konuyla ilgili mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.



Yasin BEKTAŞ 

İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.