HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

TERSANELER İÇİN GİRİŞİM SONUÇ VERDİ

12.08.2024 12:04
TERSANELER İÇİN GİRİŞİM SONUÇ VERDİ
TERSANELER İÇİN GİRİŞİM SONUÇ VERDİ
CHP Milletvekili Tahsin Becan, Yalova için önemli bir sanayi kolu olan gemi inşasının sorunlarına ilişkin çözüm yolları için çalışmalarına devam ediyor.

Son yirmi yılda artan tersane sayımızla birlikte, Türkiye'de faal 85 tersanenin 31'inin Yalova'da olduğunu belirten Becan, bu gelişimin ekonomik ve sosyal getirileri yanında, yaşanan sorunların da göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyerek şunları aktardı:

"Tersaneler, Türkiye ekonomisi ve istihdamına katkısının yanında, bu gelişmenin beraberinde getirdiği sorunların başında iş kazaları, afet riskleri gözetilmemiş dolgu alanları, AR-GE merkezlerinin yetersizliği, yerli ve ithal katkı oranının farkı ve yurtdışından gelen uzman çalışanların ikamet sorunları, sektörün çözüm bekleyen başlıca konuları. Bunlar için, ancak ilgili bakanlıklar, özel sektör temsilcileri, sendikalar ve meslek kuruluşlarının ortak çalışmalarıyla, sorunlar çözülerek küresel rekabete devam edilebilir. " dedi.

TBMM, Milli Savunma Komisyonu üyesi Becan, tersanelere ilişkin sorunları gerek yasama faaliyetlerinde, gerekse komisyonlarda ve Genel Kurul'da söz alarak her fırsatta değindiğini belirterek şöyle devam etti:

"Yasama görevimin yanında, Bakanlar ve ilgili bürokratlarıyla yaptığım görüşmelerle de ülke ve seçim bölgem Yalova'nın sorunlarını paylaşıyorum. En son görüştüğüm T.C. İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'ya, tersanelerde uzmanlıklarıyla ilgili Türkiye'ye çağrılarak gelen yabancı uyruklu kişilerin yaşadığı 'geçici çalışma muafiyeti' ve ailelerinin de 'ikamet izini' sorunları için girişimlerde bulundum. Tarafıma aktarılan bilgi çerçevesinde, hem T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hem de İçişleri Bakanlığı yetkililerinin konuyla ilgili ortak çalışmasıyla sorunun çözümü için T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'ne gerekli işlemler için yazının gönderildiği bildirildi. Bu vesileyle başta Bakanımız Ali Yerlikaya'ya ve ilgili Genel Müdürlük yetkililerine teşekkür ederim. Yapıcı çözüm önerileriyle, müzakere ederek, ortak aklın gereği sonuçları alma çabalarımız devam edecek " dedi.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.