HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

Sendikalardan ortak hijyen açıklaması

12.09.2024 10:14
Sendikalardan ortak hijyen açıklaması
Sendikalardan ortak hijyen açıklaması
Bilindiği gibi 2 Eylül 2024 tarihinde ülkemiz genelindeki ilk ve orta dereceli tüm okullarda uyum haftası, ardından da 09 Eylül 2024 Pazartesi günü bütün kademelerdeki ilk ve orta öğrenim öğrencilerinin 2024/2025  eğitim öğretim  hayatları başlamıştır.

Ancak her eğitim öğretim yılında olduğu gibi sıkıntılarla okullarımız açılmıştır. Şu an için en önemli ve acil sorunumuz okullarımızda temizlik personellerinin olmamasıdır. Daha önceki yıllarda TYP (Toplum Yararına Program) adı altında İŞKUR üzerinden vatandaşlara duyuru yapılarak okulların açık olduğu 10 ay boyunca okullarda görevli oluyorlardı. Kısmen eksiklikler olsa da okullarımızın temizlik sorunları çözülebiliyordu.

Bu eğitim öğretim yılının başında TYP kaldırılarak İUP (İşgücü Uyum Projesi) uygulamasına geçilmiştir. Yeni uygulamada çalışmak isteyen vatandaşlara sunulan ücret çalışma saatleri esnek ve belirsiz olduğundan ilçemiz genelinde 140 kişi başvuru yapmış fakat başvuranların yüzde sekseni şartları iyi bulmayıp vazgeçmiştir.

Gelinen noktada okullarımızda temizlik hizmetleri yapılamamaktadır. Bu durum çözüme kavuşturulmadığı takdirde yakın zamanda belki de velilerimizle okul yöneticileri ve eğitim çalışanları karşı karşıya kalacaktır. Söz konusu hizmetin günümüz şartlarına göre düzenlenip acilen çalışmak isteyen vatandaşlarımızın iş başı yapmaları gerekmektedir.

 Tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki ortam ve çevre temizliği düzenli yapılırken okullarda bu hizmetin eğitim öğretimin başlamasına rağmen halen yerine getirilmemesi ülkemiz adına çocuklarımız adına üzücü bir durumdur.

Çocuklarımız mı değersiz?

Eğitim mi değersiz?

Yoksa Öğretmenler mi değersiz?



Eğitim Bir-Sen

Türk Eğitim Sen

Eğitim İş-Sen

Eğitim Sen

Hürriyetçi Eğitim Sen

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.