HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu ebediyete uğurlandı

19.07.2024 14:43
Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu ebediyete uğurlandı
Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu ebediyete uğurlandı
Türkiye'nin önde gelen bilim ve siyaset insanlarından biri olan Prof.Dr. Ali Ünal Emiroğlu hakka yürüdü. Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Emiroğlu, BTP'nin merhum lideri Prof. Dr. Haydar Baş ile birlikte uzun yıllar Bağımsız Türkiye Partisi çatısı altında siyaset yaptı. Türkiye'nin önde gelen hukukçularından ve anayasa profesörlerinden biri olan Emiroğlu binlerce öğrenci yetiştirdi. Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu İstanbul Bayrampaşa'da kılınan cenaze namazının ardından Topkapı aile mezarlığında toprağa verildi.

Türkiye'nin önde gelen anayasa profesörlerinden biri olan Emiroğlu, Bağımsız Türkiye Partisinde de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.Yurt içindeki ve yurt dışındaki programlara katılarak konuşmalar yapan Emiroğlu aynı zamanda Yeni Mesaj gazetesinde köşe yazarlığı ve Meltem TV'de de programlar yapmaktaydı.Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu'nun vefat haberi, Bağımsız Türkiye Partisi'nden yapılan, "Ebedi Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Hocamızın dostu ve arkadaşı, Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu Hocamızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz.  Hocamıza Allah'tan rahmet, sevenlerine ve teşkilatımıza sabırlar dileriz" açıklamasıyla duyuruldu.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da Emiroğlu'nun vefatının ardından, "Partimizde uzun yıllar genel başkan yardımcılığı yapmış, duayen hukukçu, baba dostumuz sayın Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu Hocamızın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun" paylaşımı yaptı.

Bağımsız Türkiye Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Emiroğlu'nun cenaze namazı İstanbul Bayrampaşa'daki Hayırseverler Kuran Kursu Camiinde kılındı.

Emiroğlu'nun cenaze namazına Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın yanısıra çok sayıda partili ve seveni katıldı.

Prof. Dr. Emiroğlu kılınan cenaze namazının ardından Topkapı aile mezarlığında Kuran-ı Kerim ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.