HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

Zafer Partisi'nden İznik mesajı: "Bu bir suikast"

25.08.2024 14:07
Zafer Partisi'nden İznik  mesajı: "Bu bir suikast"
Zafer Partisi'nden İznik  mesajı: "Bu bir suikast"
İznik Gölü'nün sulak alan olarak tescil edilmiş bir bölge olduğunu ve bu alanda kağıt endüstrisinin yasaklanmış faaliyetler listesinde olduğunu belirten Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mahmut Kara, "İznik Gölü'ne suikaste devam ediliyor. Bursa kamuoyu ve Bursa basınını İznik Gölü ve çevresini yok etmek isteyen zihniyetle mücadeleye davet ediyoruz" dedi.
Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mahmut Kara, İznik Gölü ve çevresinin tehdit altında olduğunu belirtti. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Mahmut Kara, Bursa kamuoyunu uyardı.


 


"YASAKLI FAALİYETLER LİSTESİNDE"


 


"İznik Gölü sulak alan olarak tescil edilmiş bir göldür" diyen Kara şunları söyledi: "2 bin 500 metre çevresi sulak alan tampon bölgesidir.Bu konumuyla göl, sulak alan tampon bölgesinde kalmaktadır. Sulak alanların korunması yönetmeliğine göre de bu alanda kağıt endüstrisi yasaklanmış faaliyetler listesindedir."


 


Kara, "ABD Eski Başkanı W.Bush'un özel talebi ile Cargill glikoz fabrikasına onay veren zihniyet, şimdi de dünür Albayrak gurubuna cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İznik Gölü'ne suikaste devam ediyor. Bursa kamuoyu ve Bursa basınını İznik Gölü ve çevresini yok etmek isteyen zihniyetle mücadeleye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.


 


"BEN NE İSTERSEM ONU YAPARIM ANLAYIŞI HAKİM"


 


Mahmut Kara açıklamasını şöyle sürdürdü: "2003 yılında özelleştirilen Balıkesir Seka Kağıt Fabrikası'nı alan Albayrak Grubu'na bağlı Varaka Kağıt Sanayi AŞ'nin İznik Gölü kenarında kağıt fabrikası kurmak istediği alanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Endüstri Bölgesi ilan edilmesi; Özel Endüstri Bölgesi ilam edilen alan daha öncede aynı firma tarafından girişimde bulunulmuş olup Özel koruma alanı olan bölge için 2013 yılında aynı amaçla imar planı değişiklikleri yapıldığı ve ÇED olumlu raporları verildiği, bu kararların idare mahkemesi ve Danıştay'ca iptal edildiği. Yargılama sürecinde alınan ikinci Bilirkişi ve ÇED raporunda kurulacak fabrikanın İznik gölünü ve onu besleyen su kaynaklarının olumsuz yönde etkilendiği yönünde olumsuz ikinci ÇED raporu bulunmakta olup bu bölge aynı zamanda 5403 sayılı Toprak Koruma Ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun, Bursa 1/100.000 ölçekli Stratejik İmar Planı'nın, İznik Gölü 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı (NİP) hükümleri ile İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelik hükümlerince koruma altında olduğu Resmi gazetede yayınlanan kararname ile bu yönetmeliğin hiçe sayılması ve ben ne istersem onu yaparım anlayışı hakimdir."

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.