HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 EYLÜL 2024, PAZAR

Türkiye seçimini yaptı

30.05.2023 10:12
Türkiye seçimini yaptı
Türkiye seçimini yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre önde olmasıyla ülke genelinde kutlamalar başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy veren vatandaşlar, Türkiye'nin birçok yerinde sevinç gösterileri yaptı.

Türkiye'de yeni dönemin kapılarını açacak Yüzyılın Seçimi'nde zafer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oldu. Erdoğan, %52,16 ile milletten 5 yıl daha yetki alırken Kemal Kılıçdaroğlu %47,84'te kaldı.

YÜZDE 85,7'LİK KATILIM

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 49.52 oy alan Erdoğan, oyunu yüzde 3 artırarak 52.16 oy oranına ulaştı. Erdoğan, 27 milyon 725 bin 131 oy aldı. İlk turda yüzde 44.88'de alan Kılıçdaroğlu ise dün yüzde 47.84'te kaldı. Kılıçdaroğlu'na, 25 milyon 432 bin 951 kişi oy verdi.Seçimlere katılım oranı 14 Mayıs'ta yüzde 88,8 iken dün bu oran yüzde 85.71 oldu.

14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tura kalırken Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'nda kalmıştı. 600 sandalyeli Meclis'te, Cumhur İttifakı 323 milletvekiliyle çoğunluğu sağlamış, Millet İttifakı ise 212'de kalmıştı. İkinci turda da millet, istikrarın devamı için yürütmenin başı olarak "Tayyip Erdoğan" dedi.

KILIÇDAROĞLU 12'NCİ SEÇİMİNİ KAYBETTİ

Erdoğan'ın karşısına ilk kez rakip olarak çıkan 7'li Masa'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sandığa gömüldü. Kılıçdaroğlu, girdiği 12'nci seçimini de kaybetti.

MUHALEFETE MESAJ

Seçim sonuçları muhalefetin de yol haritasını belirleyecek. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan karşısında yenilmesiyle 7'li Masa'da seçim sonuçlarının ardından 2024 yerel seçimleri öncesi birlikteliğini gözden geçirecek. Sonuçların hem masada hem de CHP'de nasıl bir iç hesaplaşmaya sahne olacağı önümüzdeki günlerin yeni konu başlığı olacak.

DÜNYADAN TEBRİK YAĞDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden zaferle çıkmasının ardından dünya liderlerinden tebrik yağdı. KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Erdoğan'ı başarısından dolayı tebrik etti. Üstel, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması bizler için önemliydi" ifadelerini kullandı.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.