HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 HAZİRAN 2024, PAZARTESİ

Haberimiz sonrası sorun çözüldü Sınavlar artık Orhangazi’de yapılacak

23.05.2024 12:55
Haberimiz sonrası sorun çözüldü Sınavlar artık Orhangazi’de yapılacak
Haberimiz sonrası sorun çözüldü Sınavlar artık Orhangazi’de yapılacak
Orhangazi'ye incelemeye gelen ÖSYM yetkilileri Orhangazi'de 7 okulu sınav merkezi olarak belirleyerek büyük bir çileyi ortadan kaldırdı. 3. Göz Gazetesi'nin bundan tam 1 yıl önce dile getirdiği; "ORHANGAZİLİLERE SINAV İŞKENCESİ" haberi sonrası çalışmalara başlayan yetkililer Orhangazi'yi sınav merkezi kapsamına aldığı öğrenildi.

RASTLANTI İLE DİKKAT EDİLEN DETAY

Elbette Orhangazi'de sınavların yapılmadığını biliyorduk ancak bu derece dikkat etmediğim bir konu idi. Tam 1 sene önce yeğenim Mustafa Egehan Demirel'in Yazılı Ehliyet Sınavında kendisine moral olmak için ağabeyim Kazım Demirel ile Gemlik'e gittik. Evladımız sınavda iken bizde sınavın bitmesini beklerken Kazım Demirel ağabeyimle konu bu sınavların neden Orhangazi'de yapılmadığı, Orhangazi'nin her alanda üvey evlatlığı gibi konuları konuşurken haber canlandı ve sınav sonrası çekilen fotoğraflar ile gelir gelmez sıcağı sıcağına haber 3. Göz Medya'da yer alarak büyük ses getirip bugün çözümüne kadar olay gitti.

3. Göz Medya'nın Nisan 2023'te 546. sayısında Gemlik'te yerinde gözlemleyerek yaptığı Muharrem Değirmen imzası ile yayınlanan Özel Haberde Orhangazi Halkının yaşadığı sınav çilesini dile getirerek; "Başarıdan bahsedenler ve eğitimde zirveye çıktık diyen yetkililer yıllardır bir arpa boyu yol alamadı. Orhangazililer her sınavda Gemlik, Yalova, Bursa, İznik hatta ve hatta Yenişehir'e gitmek zorunda kalıyorlar. En basit sınavdan tutun en basit belgeye kadar Orhangazililere deyim yerinde ise sabahın köründe sınavlara başka il ve ilçelerde girebilmek için yollara düşmek kalıyor. Bakın sizler için Orhangazililerin eğitimde dip yapan ilçeden başka yerlere gitmek zorunda kaldığı sınavları listeledik. Ehliyet, SRC, Üniversite, Özel yetenek sınavları, Açık öğretim, E-Sınavlar, Özel Eğitime Muhtaç Bireylerin Tanılama Ve Eğitimleri İle Alakalı Rehberlik Araştırma sınavları, Özel Yetenekli Bireyler İçin Gemlik'te Açılmış Olan Bilim Sanat Merkezine gitmek zorunda kalmak…" şeklinde çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunmuştu.

3. GÖZ MEDYA YAZDI

NİHAYET 1 YIL SONRA ÇÖZÜME KAVUŞTU

Gazetemiz haberi sonrasında Orhangazi'de incelemeye gelen ÖSYM yetkilileri nihayet mağduriyete son veren kararı alarak Orhangazi'yi Sınav Merkezi olarak ilan etti. Bu karar göre Orhangazi'de Abdulhamit Han Ortaokulu, Gazi Osman Paşa Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Orhangazi Ortaokulu, Erenler Kız Meslek Lisesi, Tuna Okulu ve Alitekin okulu sınav merkezi olarak karar alındı öğrenildi.

Muharrem DEĞİRMEN ÖZEL HABER / 3. GÖZ HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.