HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 TEMMUZ 2024, CUMARTESİ

Sezer Sezgin:”Bursaspor siyaset üstüdür”

11.06.2024 12:03
Sezer Sezgin:”Bursaspor siyaset üstüdür”
Sezer Sezgin:”Bursaspor siyaset üstüdür”
'Konuk Odası' programının konuğu; Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin oldu. Sezgin, "Yerel yönetimlerden hep destek gördük. Bursaspor siyaset üstü. Her başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mustafa Başkan asla basketbolu ve Bursaspor'u yalnız bırakmayacağını söyledi" ifadelerinde bulundu.

Çetin Sabırlı'nın Burasa'da Bugün TV'de sunduğu 'Konuk Odası' programının bugünkü konuğu; Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin oldu. Sezgin, "Bursaspor taraftarıyla var olan bir spor. Bizi iten taraftarlarımız" açıklamalarında bulundu.

 "BİZİ İTEN TARAFTARLARIMIZDI"

Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin, "Basketbol, 2014 yılında kurduğumuzda Recep Başkan döneminde kurmuştuk. O zaman hedefimiz öncelikle Süper Lig oynamaktı. O yıllarda Avrupa demek ütopik bir şeydi. Süper Lig'e çıkınca da hedefimiz Avrupa dedik. Averajla play-offları kaçırdık Bursaspor taraftarıyla olan bir spor. Bizi iten taraftarlardı. Taraftarın itmesiyle doğru hoca ve kadroyla bu günlere kadar geldik. Son 10 yılda başarısız olduğumuz bir sezon hatırlamıyorum. Güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Süper Lig'e çıkınca bütçeler büyüdü. Basketboldan 5 takım sayar mısınız dediklerinde Bursaspor'u sayarlar. Gelinen nokta itibarıyla bizi kesmedi" açıklamalarında bulundu.

 "SPONSOR HEDEFLERİYLE BİRLİKTE BÜTÇE VE KADRO OLUŞTURULUYOR"

Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin sponsorlar hakkında açıklamalarda bulundu. Sezgin, "İnfo'yla bir yıldır sözleşmemiz vardı, o sona erdi. Yanımızda oldukları ve verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Takımdan bireysel sporlara hepsi sponsorlarla devam ediyor. Bilet ve kombine fiyatlarıyla yürümüyor. Güçlü isim sponsorlarıyla buraya geldik. Süper Lig'e çıktığımızda Durmazlar sponsorumuzdu. Uludağ İçecek A.Ş. gibi büyük isim sponsorlarımız oldu. Şimdi İnfo Yatırım ile bitti. Lokal ve uluslar arası görüşmelerimiz devam ediyor. Bursaspor Basketbol hiçbir zaman sponsorsuz kalmaz. Sponsor hedefleri doğrultusunda kadro ve bütçe oluştuğu için sponsorumuz da kurduğumuz takıma entegre olacak" dedi.

 "BURSASPOR SİYASET ÜSTÜDÜR"

Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin, "Yerel yönetimlerin desteği olmazsa olmazdır. Sadece onların sırtında bir yük olmamalı. Çok destek gördük ve görmeye devam ediyoruz. Yerel yönetimlerden hep destek gördük. Bursaspor siyaset üstü. Her başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mustafa Başkan asla basketbolu ve Bursaspor'u yalnız bırakmayacağını söyledi. Kamu yönetimi Bursaspor'un önceliklerinden bir tanesi" açıklamalarında bulundu.

"SERHAN KAVUT BENİM İÇİN ZOR OLMAYAN BİR KARARDI"

Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin, Bursaspor Basketbol'un son sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sezgin, "Seyircimizin etkisi çok büyük. Biz seyircimiz sayesinde 10 sayı önde başlıyoruz. Başkanlık yaptığım dönem içerisinde teknik ekibe hiç karışmadım. Amacım onların huzurlu çalışmalarını sağlamak. Sezon başı Özgün Önver'i getirdik. Avrupa'nın EuroLeauge koçlarından Jure Zdovc'u getirdik. Çok tecrübeli, basketbolun yatağından gelen, çok düzgün tam profesyonel bir insan. Bazen uyuşmazlıklar olabiliyor. Koçtan talep geldi, 'ben bırakayım, kan değişikliği olsun' dedi, biz de kendisine teşekkür ettik. Sonra Serhan Kavut'a takımı emanet ettik. Serhan Hoca benim için zor olmayan bir karardı, rezerve hocalarımdan bir tanesiydi. Bu takımda kaptanlık yaptı, teknik ekibe girdi, staffa girdi. Sonuna kadar hak etti ve başardı. Kariyerine 3'te 0'la başladı. Serhan Hoca'yla 3'te 0'la başladık, Bahçeşehir galibiyetiyle döndük. Ama ben Serhan Hoca'ya inanıyordum. Teknik ekibin müdahelesi burada geliyor. Serhan Hoca'yla devam edeceğiz" dedi.

"ALTYAPIMIZ CANAVAR GİBİ GELİYOR"

Bursaspor Basketbol'un altyapısı hakkında müjdeyi Başkan Sezgin verdi. Sezgin, "Altyapımız canavar gibi geliyor. İleriki sezonlarda sürprizi biz yapacağız. 3-4 sene önce Uludağ İçecek ailesiyle beraber altyapı çalışmalarımız olmuştu. O zamanın meyvelerini şimdi toplamaya başlayacağız. Mete Paçacı var, adını sıklıkla duyacaksınız. Güzel bir altyapı geliyor" açıklamalarında bulundu.

 "SEYİRCİ HER HAFTA BURSA'DA LİG MÜSABAKASI İZLEYEBİLİYOR"

Bursa'nın spor açısından şanslı şehirlerden biri olduğunu belirten Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin, "Bursa bir spor şehri. Bizim basketbola yatkın çok gencimiz var. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın burada çok güzel imkanları var. Bursa'nın özel basketbol kursları var Bursa basketbol şehri olmaya doğru gidiyor. Ligde 2 Bursa takımı var. Keşke bu sene Final Spor'da çıkabilseydi ligde 3 takım olabilseydik. Şehir maçsız kalmıyor. İzleyiciler her hafta Bursa'da Süper Lig müsabakası izleyebiliyor. Hem siyasi hem bürokratların destek olması böyle bir sonuç getirdi. Gençlerin daha fazla basketbola yönelmesini isterim. Çünkü şehirde genetik olarak bir potansiyel var. Bursa'mızdan yetişmiş Süleyman Şahin hocamızın bu konuyla alakalı, tesisleşmeyle alakalı destekleri var. Hem Bursalı hem Bursaspor başkanı olarak teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

 "BURSASPOR'UN FUTBOL TARAFINI DA GÜZEL GÜNLERİN BEKLEDİĞİNİ HİSSEDİYORUM"

Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin, Bursaspor'un yeni oluşumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sezer Sezgin, Bursaspor İcra Kurulu Başkan Vekili görevini de üstlenecek. Sezgin, Bursaspor Başkanı seçilen Enes Çelik'in yalnız bırakılmaması gerektiğini belirterek, "Enes Başkan'ın yalnız bırakılmaması gerektiğini düşündüğümüz için hiç sorgulamadık. Kendisi telefonu açtığında, başkasını oraya düşünebilirsin dediğimizde 'sizin orada olmanız gerekiyor' dedi. Biz de her zaman yanındayız. Bursaspor basketbol eşittir Bursaspor futbol. Bizim var oluşumuz Bursaspor. Kötü gittiğimiz zamanlarda bile Bursaspor ruhu ve benliği ile mücadelemizle var olduk. Taraftara da bu şekilde mesaj verdik. Bursaspor'un yaşaması basketbolun da yaşaması demektir. Enes Başkan'ın yalnız bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ticaret ve sanayi odalarının devreye girmesiyle daha da artacaktır. Enes Başkan ve ekibinin hepsinin üstesinden geleceğini inanıyorum Dersine iyi çalıştı, yapması gerektiği şeyleri biliyor. Ekibi de iyi, yönetim kurulu da iyi. Bursaspor'un futbol tarafını da güzel günlerin beklediğini hissediyorum" dedi.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.