HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 EYLÜL 2024, CUMA

İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu'ndan 1 yıllık çalışma raporu

31.05.2024 11:16
İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu'ndan 1 yıllık çalışma raporu
İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu'ndan 1 yıllık çalışma raporu
İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, 'Meclis Raporu' adı altında son 1 yıllık çalışmalarını açıkladı. İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, 'Meclis Raporu' adı altında son 1 yıllık çalışmalarını anlatmak üzere İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'nda değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

"MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adam rejiminden kurtarmak için var gücümüzle mücadele ettik. Sandığa yansıyan sonuçlar başımızın tacı dedik. Seçim sonrası tüm teşkilatlarımızla birlikte, kurucu değerlerimizle birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş partimizi temsil ediyor. Atom karıncamız dediğimiz Selçuk Türkoğlu aramızda. Bir yıllık süreç ile ilgili değerlendirmeleri sizinle paylaşacak" şeklinde konuştu.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, "Bizim baktığımız açıdan bu bir kamu hizmetidir. Tüm kamu hizmetleri de hesaplanabilir ve denetlenebilir olmalı, şeffaf olmalı. Biz de bu nedenle yaklaşık bir yıl önce bu günlerde neler yaptık, neler gördük bunları anlatacağım. Program açısından Bursa, Ankara'dan daha yoğun geçiyor" dedi.

"TOPLAM 66 KEZ HİTAP ETME FIRSATI YAKALADIK"

Türkoğlu, "Yaptığımız ilk açıklamamızda 'milletin gerçek anlamda vekili' olarak görev yapacağımızı belirtmiştik. Bursa'mızın sorunlarını meclis çatısı altında gündeme getireceğimizi belirtmiştik. Yerel seçimlerde başkan adayıydım, kesintisiz bir kampanya döneminde Bursa'daydım. Meclis çalışmalarında bu manada eksik kaldık. Faaliyet raporumuz yaklaşık 8 aylık bir rapordur. Samimiyetle dur durak bilmedik. Bizlere bu görevi en aktif milletvekillerinden biri olarak nasip oldu. Bursa'nın meclisteki gözü kulağı sesi olmaya çaba gösterdik. Bursa ile ilgili araştırma anlamında hassasiyet gösterdik.  Toplam 74 önerge verdik. Böylece mecliste de belirli rakama ulaştık. 66 soru önergesiyle bizzat cevaplanması talebiyle gönderdik. 35 tanesi cevaplandı. 24 tanesi gerekçesiz olarak cevaplandırılmadı,7 tanesi cevaplandırılmayı bekliyor. Meclis genel kurulunda sık sık söz alarak kürsüyü kullanmayı tercih ettik. Genel kurula 66 kez hitap etme fırsatı yakaladık. Etkili bir şekilde kullandığımızı düşünüyorum. Kanun teklifi hazırlayarak kendi imzamızı sunduk. Meclis alt komisyonunda ve gündemde. 56 kez yaptığımız meclis genel kurul konuşmamızın 22'si Bursa sorunlarından oluşurken geri kalanı tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren konularla alakalıydı" şeklinde konuştu.

"SINIRLARDA DEHŞET BİR GEÇİŞ VAR"

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, sığınmacı konusunda yaptıkları çalışmalara değindi. Türkoğlu, "Bu çalışmalarımız sırasında ülke gündemini belirleyen konulara imzamızı attık. Bir milletvekili olarak yaz tatili de yoğun geçti. Biz meclis tatile girer girmez memleketin bizce en yakıcı sorunlarından biri olan sığınmacı meselesiyle alakalı ne yapabiliriz dedik. Sınır güvenliği en önemli problemdi. Dikkat çekebilmek için Van'a gittik. Saray ilçesine İran sınırına geçerek sınırlarımızın bahsedildiği gibi güvenli olmadığını kamuoyuyla paylaştık. Dehşet bir geçiş var. Elek gibi. Teşhis ettik, halk bunu söyledi. Bu konuda çekimler yaptık. Kamuoyunda bu farkındalığı yarattığımızı düşünüyorum" dedi.

"İŞ AYDINLANMASIN DİYE İDDİANAME YAPILMIŞ"

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, "Sinan Ateş meselesiyle alakalı soru önergesi ve konuşmalar gerçekleştirdim. Meclise araştırma önergesi verdik. Çok az oy farkıyla reddedildi. Kürsüde de bu konuyu üç kez tarafımdan dile getirildi. Bir buçuk yıl olmuş, iddianame yok. İddianame geldi, içi boş. İş aydınlığa kavuşmasın diye yapılmış bir iddianame" ifadelerini kullandı.

"MAĞDURLARIN SESİ OLDUK"

Türkoğlu, "Toki meselesinde ciddi bir mesai harcadık. Bahsettikleri konutların bitmesini geçin, başladığındaki söylenen fiyatlar ve ödeme şartlarının 10 katına çıktılar. Altından kalkılabilecek bir şey değil. Tokizedelerin temsilcisi olduk. Staj ve çıraklık mağdurlarının yıllardır haklı beklentilerinin takipçisi olduk, bütün eylemlerine bizzat katıldım. Sesleri olmaya gayret ettik" şeklinde konuştu.

"DÜNYANIN KISKANDIĞI DEVLETİMİZ MİLLETVEKİLİNİ FİLİSTİN'E GÖNDEREMEDİ"

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Gazze hakkında da çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "İsrail'in yaptıklarıyla alakalı koskoca meclisin temenniden öteye gitmeyen işleriyle alakalı isyan ettim. İnsan haklarıyla mücadele komisyonuna yazılı ve sözlü oraya gitmek için talepte bulunduk. Derya Yanık'ın bize söylediği şey 'can güvenliğimizi sağlayamadıkları için gidemiyoruz'. Gazeteciler gidebiliyor, insanlık suçu işleniyor, biz gitmeye gönüllüyüz. Farkındalık oluşturmak için yerinde olayı anlamak, anlatmak istiyoruz. Bütün dünyanın kıskandığı devletimiz, bir milletvekilini oraya gönderemiyor. Oranın takipçisi olmaya devam ediyoruz" dedi.

"EMEKLİLERİN SESİ OLDUK"

Emekliler hakkında çalışmalarına değinen Türkoğlu, "Emeklilerin sesi olduk. Eylemlerine katıldık. Sokaklarda sözcüleri olmaya devam ettik. Bütün esnafı bitiren kredi faiz oranlarını iki katına artıran uygulamayı ilk defa TBMM'de dile getirdik. Akabinde araştırma önergesi verdik ve esnafın temsilcileri dahil bütün örgütlere çağrı yaparak bunu çözmeye gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇEVRE DÜZEN PLANININ OLMAYIŞINI MECLİSE TAŞIDIK"

Türkoğlu, "Bursa'nın sorunlarının temelinde yer alan çevre düzen planının olmayışını TBMM gündemine taşıyarak anayasasız şehrin anayasası için Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunduk" dedi.

"BORUSAN'DA HAK İHLALİ YAŞANDI"

Borusan işçilerinin yanında olduğunu belirten Türkoğlu, "Gemlik'te Borusan'da yaşanan bir hak ihlali, işçilerin en masum anayasal hakkı olan sendikal örgütlenme haklarını elinden alan Borusan'a karşı görüşmeler yaptık. Açıklamalara katıldık. Borusan yöneticileri hiç kabul etmedi. Tükürdüğünü yaladı, hiçbir işçi hakkında işlem yapmayacağım dediler yaptı. Ahlaksızca 25'e 2 iş kanunundan iş akitlerini feshediyorlar. Bir tane hakları var, o da sendikalı olmak. Patron bunlara göz dikmiş. Takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"HAYVAN KATLİAMINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Sokak hayvanları hakkında meclise sunulması beklenen önergeye karşı çıktığını belirten Türkoğlu, "Hayvanlarla ilgili çalışmalarla da alakalı çalışmalarımız olacak. Böyle bir katliama izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız, insan hayatı kıymetlidir, amenna. Bu yüz yılda yaşatamıyor muyuz? Koruyamıyor muyuz? Bu sokak hayvanlarını bir de masum bir kelime olan 'uyutmayla' katletmek olur mu?  Allah'ın verdiği canı nasıl alabilirler?" açıklamalarında bulundu.  Türkoğlu, konuşmasını, "Milletin sözcüsü olmak adına mücadele edeceğiz. Herkes hesap vermeli. Bu görevler özel görevler değil, kamu görevleri, millet adına yapılan görevler. Ben bunu yerine getirmeye gayret ediyorum, bundan sonra da edeceğim" sözleriyle bitirdi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.