HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 EYLÜL 2024, CUMA

FEN LİSESİNİ SİYASETE KURBAN ETMEYİN!

Biz sizin geçmişte FETÖ'cü Aydın Damar ve İbrahim Aydın ile nasıl sendikacılık oynayıp Kemal Gürkan'ın ölümüne sebep olduğunuzu çok iyi biliriz!
 
23.05.2024 12:58
FEN LİSESİNİ SİYASETE KURBAN ETMEYİN!
FEN LİSESİNİ SİYASETE KURBAN ETMEYİN!
Eğitimde rotasyon kapsamında okul müdürlerinin yeri değişti. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı itibari ile yeni müdürler yeni görev yerlerinde başlayacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 19 Haziran'da okullar tatil edildikten sonra 6 bin 30 okul müdürü, 5 yılını aynı kurumda doldurmaları sebebiyle zorunlu rotasyona tabi tutulacak. Şu an itibariyle illerde bu uygulamanın başlatıldığını biliyoruz. Orhangazi'de ise birçok okulda rotasyona tabi oluyor. Orhangazi'de rotasyonla birlikte en fazla üzerinde durulan okulların başında ise Orhangazi Fen Lisesi yer almakta. Orhangazi Fen Lisesi'nin başarılı Kurucu Müdürü olan Ayhan Sarıboğa'nın Erenler Kız Meslek Lisesine rotasyon nedeni ile gidecek olması sebebi ile gözler yeni okul müdürünün kimin olacağına çevrildi.

SENDİKA VE SİYASET DEVREYE KONULDU

Eğitimde sendikaların işlerini yapmak yerine okullara atanacak idarecilere karar vermeye çalışmak istemesi Orhangazi Fen Lisesinde de karmaşaya nende oldu. Okulda öğretmenler başta olmak üzere veliler karmaşa nedeni ile diken üzerinde olurken istenen ortak görüş Fen Liseleri konusunda tecrübeli bir ismin okul müdürü olarak atanması yönünde. Eğitimde uzmanlar ise Fen Liselerinin ruhunun diğer liselerden farklı olduğuna ve bu konuda tecrübeli isimlerin daha faydalı olacağı yönü ağır basmakta.

EN GÜÇLÜ ADAY İNEGÖL'DEN

Orhangazi Fen Lisesi için eğitim otoriterlerinin en güçlü adayı ve Fen Liseleri konusunda başarıları ile Bursa'da önemli isimlerden birisi olan İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sezgin Ekici olarak ön plana çıkmakta. Uzun yıllar İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi Okul Müdürü olarak görev yapan ancak rotasyon nedeni ile İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne atanan Sezgin Ekici'nin Bursa ve çevre illerde Anadolu Liseleri konusunda başarıları en fazla konuşulan eğitimcilerin başında gösteriliyor. Ekici'nin Orhangazi Fen Lisesine gelmesinin büyük bir kazanç olacağını belirten eğitim camiası "malum sendikanın" Ekici yerine Orhangazi'den tecrübesi ve deneyimi olmayan isimler arasında sendika kayırıcımlığı ile kendi adamı gelsin diye baskı yaptığı eğitim camiasının ana gündemlerinden birisi.

ORHANGAZİ FEN LİSESİ KOLAY KAZANILMADI!!!

Orhangazi Fen Lisesi yıllarca mücadele edilerek açılan bir eğitim kurumumuz. Açıldığı günden itibaren ise başarılı bir eğitim sergilemekte. Her şeyin güzel gittiği ve başarılı bir kurum olan okulumuzu sendikacılık oynayacağız diye kaderi ile oynamayın. Biz sizin geçmişte FETÖ'cü Aydın Damar ve İbrahim Aydın ile nasıl sendikacılık oynayıp Kemal Gürkan'ın ölümüne sebep olduğunuzu çok iyi biliriz! Şimdi geçmişe Orhangazi'de eğitimin içine nasıl ettiğinizi ve halen nasıl düzelmediğini düşünün ve sendikacılık oynayacağız diyerek o malum sendika eğitimden elinizi çekin artık. Çünkü eğitim Millidir ve sizin adam kayırmacılığı ile değil rehberi Atatürk'ün eğitim anlayışı olanların işidir.

GÖZ BEBEĞİMİZ FEN LİSESİ

Orhangazi Fen Lisesi açılmasından kısa süre geçmesine rağmen başarılı Okul Müdürü Ayhan Sarıboğa ve kadrosu ile adından söz ettiren önemli bir okulumuz haline geldi. Orhangazi Fen Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 27/02/2023 tarih ve 71063632 sayılı olurları ile 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren kademeli olarak Fen Lisesine dönüştürülerek Orhangazi Fen Lisesi adını almıştır. Seçkin öğretmen kadrosu ile hayallerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerin adresi olan Orhangazi Fen Lisesi'nde hâlen 43 kadrolu öğretmen görev yapmakta olup herhangi bir branşta öğretmen ihtiyacı bulunmamaktadır. Her yıl artan öğrenci sayısıyla ilçemizin en güzide okulu olma unvanını taşıyan Orhangazi Fen Lisesi, fen lisesine dönüştükten sonra sadece ilçemizin değil bölgenin de en güzide okulları arasında yerini aldı. 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında dört şube ve 120 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.

Muharrem DEĞİRMEN ÖZEL HABER / 3. GÖZ HRA



 
Yorumlar

İnegöl de birlikte çalıştığımız ve onu çok iyi tanıyan bir okul müdürü olarak Orhangazi Fen Lisesinin naşarısı ve öğrencilerin geleceği düşünülüyor sa kesinlikle Sezgin Ekici okul müdürü olmalı. Sendikal gerekçelerle hareket edilirse okula ve öğrencilere çok yazık olur. . Tecrübeli, idealist, çalışkan vatan sever bir Türk milliyetçisi olan Sezgin Ekici Sendikal gerekçelere feda edilmemeli.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.