HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 TEMMUZ 2024, CUMARTESİ

Anadolu Gençlik Derneği Orhangazi Temsilciliği Faaliyetlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

11.06.2024 11:41
Anadolu Gençlik Derneği Orhangazi Temsilciliği  Faaliyetlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor
Anadolu Gençlik Derneği Orhangazi Temsilciliği  Faaliyetlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Orhangazi temsilciliği olarak, yaz döneminde de faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Her perşembe saat 21:00'da gerçekleştirdiğimiz söyleşilerimizle, bir hafta güncel konular, bir hafta ise dini konular üzerine sohbetler düzenliyoruz. Tüm halkımızın katılımına açık olan bu söyleşiler, ilçemizde büyük ilgi görüyor.Bunun yanı sıra, her pazar sabah namazında, ilçemizin köyleri ve mahallelerindeki camilerde bir araya gelerek toplu namaz kılıyoruz. Bu etkinliklerimizle, manevi bir atmosferde birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz.

Yaz aylarında ise ortaokul öğrencilerimize yönelik olarak düzenlediğimiz yaz etkinliklerimizle, gençlerimize dolu dolu bir program sunuyoruz. Futbol turnuvaları, geziler, dini ve ilmi eğitimler gibi çeşitli aktivitelerle zenginleştirdiğimiz bu yaz etkinlikleri, Orhanbey İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilecektir. Bu eğitim programımıza Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenler de destek verecek, böylece öğrencilerimize nitelikli ve donanımlı bir eğitim sunacağız.Orhangazi'deki tüm velileri, ortaokul öğrencisi olan çocuklarını bu etkinliklere katılması için bizimle iletişime geçmeye davet ediyoruz.

Ayrıca, AGD Orhangazi Temsilciliği olarak Filistin ve Gazze'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmıyor, bu konuda da çeşitli basın açıklamaları yapıyoruz. Mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu belirterek, uluslararası kamuoyunu adalet ve barışa davet ediyoruz. Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı sesimizi yükseltmek, onların haklı direnişini desteklemek amacıyla düzenlediğimiz basın açıklamalarımıza da tüm halkımızın desteğini bekliyoruz.

Benzer şekilde, Doğu Türkistan'da ve dünyanın dört bir yanında zulüm gören insanlar için de sesimizi yükseltiyoruz. İnsan haklarının ihlal edildiği her yerde mazlumların yanında olmayı bir görev biliyoruz. Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri başta olmak üzere, tüm dünyada haksızlığa uğrayan halkların haklarını savunmak için mücadelemizi sürdürüyoruz.

Tüm bu çalışmalara Orhangazilileri davet ediyor, katılımlarınızı bekliyoruz. Anadolu Gençlik Derneği Orhangazi temsilciliği olarak, gençlerimizi ve halkımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve birlikte güzel vakit geçirmek için çaba sarf ediyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği Orhangazi Temsilciliği'nin Basın Açıklaması:

Giriş ve Kınama:İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırım sekiz aydır devam ediyor.İsrail'in Gazze'nin Refah kentine yaptığı son saldırılar uluslararası hukuk kurallarını ihlal ediyor.AGD, bu zulmü şiddetle kınamakta ve mazlum Filistin halkının yanında olduğunu belirtmekte.

Filistin Direnişi ve Zor Koşullar:Filistin direnişinin kahramanları, Siyonist zulmüne karşı direnmeye devam ediyor.İsrail rejiminin zalimliğine karşı sessiz kalmanın kabul edilemez olduğu vurgulanıyor.AGD, Filistin halkına yönelik yapılan zulme karşı harekete geçmenin önemini vurguluyor.

İslam Dünyasına ve Tüm Dünyaya Çağrı:İslam ülkeleri liderlerine seslenilerek, İsrail'e karşı net bir duruş sergilemeleri gerektiği belirtiliyor.Zillet halinin büyük müsebbibinin İslam ülkelerinin aciz liderleri olduğu ifade ediliyor.İslam dünyasının, Filistin halkına destek vermesi gerektiği vurgulanıyor.Benzer şekilde, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan zulüm de şiddetle kınanıyor.Doğu Türkistan'da uygulanan baskı, asimilasyon ve insan hakları ihlalleri uluslararası kamuoyuna duyuruluyor ve bu zulme karşı da harekete geçilmesi gerektiği belirtiliyor.

Genel Durum ve Destek Çağrısı:Filistin halkının yaşadığı acıların tüm İslam coğrafyasını etkilediği dile getiriliyor.Gazze'deki direnişin sadece Filistin'in değil tüm İslam dünyasının özgürlüğü için olduğu belirtiliyor.Hamas'ın direnişinin Türkiye için de savaştığı ifade ediliyor.Türkiye halkının Filistin direnişinin yanında olduğu vurgulanıyor.

Sonuç ve Fetva:İsrail'e karşı cihadın gerekliliği ve Filistin'e destek olmanın İslami bir zorunluluk olduğu hatırlatılıyor.Müslümanların İsrail'e karşı ellerinden gelen her türlü imkanı kullanarak destek vermesi gerektiği belirtiliyor.

Temel Mesaj:AGD, Filistin'deki zulme karşı sesini yükselterek, İslam dünyasını harekete geçmeye ve Filistin halkına destek olmaya çağırmaktadır. Özellikle İslam ülkelerinin liderlerinin bu zulme karşı net bir duruş sergilemesi gerektiğini vurgulamaktadır. Benzer şekilde, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan zulme de dikkat çekilmekte ve bu baskılara karşı da harekete geçilmesi gerektiği belirtilmektedir.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.