HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

“Bir tek 3. Göz Medya tarafsız şekilde yanımızda oldu”

Borusan'daki sendika düşmanlığı Gemlik Meydanı'nda protesto edildi
 
13.06.2024 10:38
“Bir tek 3. Göz Medya tarafsız şekilde yanımızda oldu”
“Bir tek 3. Göz Medya tarafsız şekilde yanımızda oldu”
Borusan Lojistik'e bağlı Gemlik Port işçilerinin Liman-İş'te örgütlenme girişimleri üzerine yaşanan işten çıkarma ve baskı bugün Gemlik iskele meydanında protesto edildi. Liman İş Genel Başkan yardımcısı Musa Kizir, yaptığı açıklamada; "İlk günden bu yana Bir tek 3. Göz Medya tarafsız şekilde yanımızda oldu. sözde ulusal basın Halk TV'si, Now'u KRT'si hepsi Borusan reklamımı keser diye haber dahi yapamadılar. İlk günden beri yayınları ile yanımızda olan 3. Göz Medya'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Borusan Lojistik patronunun sendika düşmanlığının devam etmesi üzerine işçiler bugün Bursa Gemlik İskele Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamayı Liman İş Genel Başkan yardımcısı Musa Kizir okudu.

Geçtiğimiz mart ayı başlarında Bursa ili, Gemlik ilçesinde bulunan Borusan Grup'a ait Borusan Port limanında çalışan işçiler, anayasal hak olan sendikaya üye olma haklarını kullanarak Liman-İş sendikasına üye oldular ve kısa bir süre içinde Borusan Port limanında çalışan işçilerin yüzde 85'i üyelik işlemlerini tamamladı.

Süreci anlatan Kizir şunları söyledi: "Bu süreçten sonra çalışanlarını; birçok hukuksuz, yasal olmayan standart altı şartlarda ve piyasanın altında ücretlerle  köle düzeninde çalıştıran Borusan Port yönetimi Anayasayı ve kanunları tanımaz bir hale gelmiş ve çalışan dört işçiyi sendikaya üye oldukları ve limanda çalışan diğer işçilere de gözdağı vermek için iş akidlerini haksız bir şekilde fesih etmiş ve işten atmıştır. Limanda çalışan diğer işçiler, bu hukuksuz ve yasal olmayan, insan onuruna yakışmayan çalışma koşullarına, emeklerinin karşılığını alabilmek ve anayasal haklarını kullandılar diye işten atılan dört arkadaşına destek verebilmek için Borusan Port limanında 21 Mart 2024 tarihinde saat 15:00'ten başlayarak çalışmama haklarını kullanmışlardır."

 "BORUSAN PORT YÖNETİMİ İŞÇİLER ÜZERİNDE BASKI VE TEHDİT YOLUNU KULLANDI"

Yapılan görüşmeler neticesinde uzlaşma sonunda Borusan Port liman yönetiminin bazı taahhütlerde bulunduğunu ve bunun üzerine işçilerin, işlerinin başına döndüğünü belirten Kizir, "Tüm bu olaylardan sonra Borusan Port yönetimi taahhütlerini yerine getirmemiş, limanda çalışan işçiler üzerinde yine baskı ve tehdit yolunu kullanmayı seçmiştir.  Sendikamız bu süreçte de halen diyalog yolunu açma çabalarını sürdürmüş ve halen sürdürmeye devam etmektedir. Bugün geldiğimiz noktada işveren herhangi bir sebep olmaksızın limanda çalışan 27 üyemizi ilk başta ücretsiz daha sonra oluşacak tepkiden dolayı ücretli izine çıkartıp, yine limanda çalışan 122 işçimiz içinde savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur" dedi.

 "Ülkemizin yaşamış olduğu bu zor dönemde tek dertleri emeklerinin karşılığını almak, ailelerine daha iyi bir yaşam imkanı sunmak ve insan onuruna yakışır şartlarda çalışmak olan Borusan Port liman işçileri asla ve asla bu mücadelelerinden vazgeçmeyecektir" diyen Kizir "Bu zamana kadar hiçbir şekilde ve şartta sermayenin önünde eğilmeyen, sadece ve sadece üyelerinin hak ve hukuklarını koruyup Toplu Sözleşmeler ile üyelerine daha iyi standartlarda, emeklerinin karşılığını alması için çabalayan ve insan onuruna yakışır bir çalışma ortamı sunmaya çalışan Liman-İş sendikası ilk gün olduğu gibi bugünde üyelerinin yanındadır ve sonuna kadar olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Borusan yönetimine açık çağrı yapan Kizir, "Bir an önce anayasa aykırı, hukuksuz ve yasal olmayan bu yollardan vazgeçin. Yaptığınız reklamlar ve söylemler ile değil, gerçekte çalışanlarınıza verdiğiniz önemi ve değeri uzlaşma masasına sendikamız ile beraber oturarak gösterin. Şunu çok iyi bilin, emeğin gücünün önünde hiçbir şey duramaz" dedi.

Haber-Muharrem DEĞİRMEN / 3. GÖZ HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.