HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 TEMMUZ 2024, CUMARTESİ

Sağlık Memuru Tarafından Tehdit Edilen Orhangazi Sağlık Müdürü Meclis Gündeminde

Sağlık memurunun, iktidar partisi Orhangazi ilçe başkanı ile akrabalık ilişkisi söz konusu mudur?
16.05.2024 12:34
Sağlık Memuru Tarafından Tehdit Edilen  Orhangazi Sağlık Müdürü Meclis Gündeminde
Sağlık Memuru Tarafından Tehdit Edilen  Orhangazi Sağlık Müdürü Meclis Gündeminde
Orhangazi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hasan Sakallı'yı kendi kurumunda bir sağlık memuru tarafından ölümle tehdit edilmesi 3. Göz Medya'nın ilk kez Genel Koordinatörümüz İrfan Aydın tarafından duyurulmuştu. Yaşanan vahim durum bu kez TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Bursa Milletvekili TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Türkoğlu, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na taşıdı ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın yazılı olarak cevaplaması için soru önergesi verdi. Türkoğlu, verdiği önergede özellikle Sağlık Müdürü Dr. Sakallı'ya şiddet uyguladığı iddia edilen Ö.Y.'e atıfta bulunarak; "adı geçen sağlık memurunun, iktidar partisi Bursa / Orhangazi İlçe Başkanı ile akrabalık ilişkisi söz konusu mudur?" diye konuyu Sağlık Bakanına sordu.

İŞTE SELÇUK TÜRKOĞLU'NUN YAŞANAN SKANDALI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDIĞI ÖNERGE METNİ:

Ülkemizin önde gelen sorunlarından biri, kamu sağlık kurumlarına yapılan liyakatsiz, ayrıcalıklı, tavassutlu atamalardır ve bu nedenle de vatandaşlarımız sağlık hizmetinden gerektigi gibi yararlanamamaktadır. Bursa bu anlamda son yıllarda sağlık hizmetlerinin ciddi biçimde aksadığı kentlerden biri olmuştur. Özellikle de İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yı1dırım'ın göreve geldiği giinden bugüne, Bursa'da sağlık hizmetleri adeta durma noktasına gelmiştir. İl Müdürlüğü inisiyatifi ile yapılan atamalarda liyakat yerine kayırmacılığın tercih edilmesi, Bursa'da sağlık hizmetlerini tartışılır hale getirmiştir.

Buradan hareketle;

SORU 1- Bursa Orhangazi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hasan Sakallı'nın, aynı kunımda görev yapan bir sağlık memuru tarafından ölümle tehdit edildiği doğru mudur?

SORU 2- Emniyet Müdürlüğünden koruma talep eden Müdür Dr. Hasan Sakal1ı'ya koruma tahsis edildi mi?

SORU 3- Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, bu yaşananlarla ilgili herhangi bir soruşturma açmış mıdır?

SORU 4- Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım'ın, kendisinden konu ile ilgili randevu talebinde bulunan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hasan Sakallı'yı makamında kabul etmiş midir, etmediyse neden etmemiştir?

SORU 5- Adı geçen sağlık memurunun, iktiddr partlsi Bursa / Orhangazi ilçe başkanı ile akrabalık ilişkisi söz konusu mudur?

SORU 6- Aynı sağlık memurunun, daha önce çalıştığı ilçe kamu hastanesindeki morgun dolaplarını hurda olarak faturasız satması nedeniyle yargılandığı doğru mudur, doğruysa mahkeme sonucu ne olmuştur?

SORU 7- Ölüm tehdidi aldığını resmi makamlara beyan eden İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hasan Saka1lı'ya sahip çıkıp destek olmakla ilgili bakanlığınızın müdahil olduğu bir girişim olmuş mudur?

SORU 8- Bursa ilimizdeki sağlık kurumlarının başlarına getîrilen bürokratların herhangi bir cemaatle ilişkisi var mıdır? Konu ile ilgili bu suskunluk ve sahipsiz blr kılmalar bundan kaynaklı mıdır?

SORU 9- Sosyal medya hesabından Şeyh Sait'i, 'Adam gibi adamdı" diye öven paylaşımlarda bulunan, Sağlık Hizmetleri Eski Başkanı olan ve ödüllendirilerek Personel Hizmetleri Başkanlığına getirilen Dt. Lütfi Çiftçi'nin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım'ın amaçları kamuda kadrolaşma sağlamak mıdır?

SORU 10- Genel Saglık İş Sendikası Genel Merkezi'nin Dt. Lütft Çiftçi hakkında, "Cumhuriyet değerlerine hakaret" gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına bulunduğu suç duyurusundan bilginiz var mıdır? Bu başvurunun sonucu nedir?

Haber-Muharrem DEĞİRMEN / 3. GÖZ HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.