HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 TEMMUZ 2024, CUMARTESİ

AGD Hanımlar Komisyonundan anlamlı etkinlik

10.06.2024 14:44
AGD Hanımlar Komisyonundan anlamlı etkinlik
AGD Hanımlar Komisyonundan anlamlı etkinlik
Anadolu Gençlik Derneği Orhangazi Temsilciliği Hanımlar Komisyonu'ndan Filistin Temalı Etkinlik. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Orhangazi Temsilciliği Hanımlar Komisyonu, göl mesire alanında anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Filistin temalı uçurtma etkinliği düzenleyen komisyon, Filistin'de yaşanan zulümlere dikkat çekti.Etkinlikte, ortaokul öğrencileri Filistin bayrakları ve özgürlük mesajlarıyla süslenmiş uçurtmalarını gökyüzüne saldılar.

Etkinliğin en dikkat çekici kısmı ise ortaokul öğrencilerinin yaptığı basın açıklaması oldu. Basın açıklaması, gençlerin Filistin'deki kardeşlerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla yapıldı.

Bir öğrenci basın açıklamasında şunları söyledi:

 "Bir çocuk olarak kendimi Filistinli bir çocuğun yerine koyuyor ve diyorum ki:Ben Filistinli çocuk! Filistin'de doğdum, Filistin'de büyüdüm. Doğduğum gün tanıştım savaşla. Doğduğum gün tanıştım bomba sesleriyle. Ve doğduğum gün tanışamadım annemle. Doğduğum gün doğduğum hastane bombalanmış da ben kurtulmuşum annem ise şehit. Asıl kurtulan ben miydim yoksa annem mi...?Ben Filistinli çocuk! Oyuncak nedir bilmedim. Arkadaşlarımla şehitçilik oynadık. Her gün birimiz şehit olduk; Hem oyunda hem gerçek hayatta... Okulum var mı yok mu bilmiyorum. Çünkü bombalar okullara da düşüyor ve biz okulsuz kalıyoruz.Ben Filistinli çocuk! Doğduğu günden beri annesiz çocuk! Doğduğu günden beri vatansız bırakılmaya çalışılan çocuk. Ne suçum vardı ki benim? Ne suçu vardı ki annemin? Ne suçumuz var da böyle saldırıyorlar bize? Ve siz Ey Müslümanlar! Ne suçumuz var ki sessiz kaldınız bize? Dualarınızda yer vermeye bile vakit ayıramadınız mı bize? Durumumuzdan haberdar değil misiniz? Yoksa sizi de mi esir aldılar, sizin şehirlerinizi de mi bombaladılar da yardım edemediniz bize?Ben Filistinli çocuk! Gazze'nin umudu... Mescid-i Aksa'nın umudu... Şimdi tekrar kendim olarak söylüyorum: Ben Türkiyeli çocuk! Bu topraklardan Gazze'ye selam olsun. Buradan Mescid-i Aksa'mıza selam olsun. Mücadelemiz İslam içindir, Allah içindir. Filistin toprakları siyonizme mezar oluncaya kadar asla mücadeleyi bırakmayacağız. Bizim çocuklar olarak elimizden gelen sadece dua etmek ve bu zulmü duyurmaya çalışmak. Peki siz ey yetki sahipleri! Daha kaç çocuk öldükten sonra kınamalarınızı bırakıp icraata geçeceksiniz? Siz hiç, çocuklarınızın birkaç saat sonra şehit olacağını bilerek bileklerine bir mezar taşı gibi ismini yazdınız mı? Çocuk yüreklerimizle yetişkin yüreklere haykırıyoruz; Kudüs Filistin'in başkentidir ve İsrail'in başkenti de Tel Aviv değil cehennemin dibidir! Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bu duygu dolu konuşma, etkinliğe katılan herkesi derinden etkiledi. AGD Orhangazi Temsilciliği Hanımlar Komisyonu Başkanı da etkinlik hakkında kısa bir değerlendirmede bulunarak, gençlerin bu bilinçle hareket etmelerinin önemine dikkat çekti. Başkan, "Ortaokullu çocuklarımızın Filistin'deki zulme karşı duyarlılık gösterip böyle bir etkinlik düzenlemeleri bizim için çok kıymetli. Geleceğimiz olan gençlerin bu bilince sahip olmaları, toplumumuz adına umut verici" diye konuştu.

Göl mesire alanında gerçekleştirilen etkinlik, katılımcılara hem anlamlı hem de bilinçlendirici anlar yaşattı.

AGD Orhangazi Temsilciliği Hanımlar Komisyonu, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek, tüm halkı Filistin halkına destek olmaya çağırdı. Haber-Muharrem DEĞİRMEN / 3. GÖZ HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.