HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 EKİM 2024, CUMARTESİ

HAKSIZLIKLARA ve BASKILARA RAĞMEN...

03.01.2024 00:00
Klasik bir sözdür ya;

Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık.

Rakamlara takılan insanlar değiliz ama acı kayıplar ve acı olaylar olunca elbette bazı yıllar iz bırakır insanda.

2023 yılı bizler için hem kayıp anlamında acı geçti hem de mücadele ettiğimiz hukuksuzluklar karşısında daha çetin geçti.

Duygusal dedik…

Evet, ailemizin direği ağabeyim Hilmi Akbayrak'ı 2023 yılında kaybetmek elbette bu yılı unutulmaz kıldı bizler için.

Bir diğer konu ise hukuksuz bir şekilde şafak operasyonu ile çocuklarımızın-ailemizin yanında KOM Şube tarafından alınmamız oldu.

Çok şükür alnımız ak bir şekilde çıktık ve her geçen gün yaşananlar ile ne derece doğru yolda olduğumuz, söylediklerimizin haklılığı çıktı ve halen çıkmaktadır.

2023 yılına kısaca göz atalım hep birlikte.

6 Şubatta milletçe içimizin yandığı bir deprem yaşadık ve resmi kayıtlara göre 36 bin 187 kişi hayatını kaybetti. 108 bin 68 kişi ise yaralandı. Bir kez daha kaybettiğimiz canlara Allah'tan rahmet dilerim.

Bu yaşanan acı olay şöyle bir sonucu da göstermiştir bizlere. Oğuz Soyunun ve Türk'ün refleksinin hiçbir zaman bitmeyeceğini, acılı günümüzde tek yürek ve tek bilek olduğumuzu bütün dünyaya göstermiş olduk.

Bu da gösteriyor ki Türk Milletinin üzerine ne kadar oyun onanırsa oynansın SÖZ KONUSU VATANSA GERSİNİN TEFARRUAT olduğu ortaya bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Bu acı olaydan ders aldık mı?

Elbette HAYIR. Ne yazık ki aynı tas aynı hamam. Bu konuda daha fazlası 3. Göz TV'de yaptığımız Sansürsüz Ters Köşe yayınlarında mevcuttur.

******

Ve 2023'ün bir diğer unutulmaz zaman dilimi ise Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına girmesidir. Kendi neslimizi gerçekten şanslı hissediyorum. Kaç nesil ülkesinin 100. yılını görebilme şerefine layık olabilir? Bizler bu güne eriştik ve gördük, kendimizi çok şanslı hissediyorum. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Sarı Başbuğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve bu vatan için canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizi rahmetle anıyorum. Kim bu ülke için bir çivi çaktı ise Allah onlardan razı olsun. Bir diğer önemli konuda bu ülkede yaşayıp bu ülkenin kurucusuna ve değerlerine hakaret etmek de vatan hainliği ile eş değerdir.

******

Bu topraklar için her gün kahramanlarımız Şanlı Bayrağımızın dalgalanması ve ezanlarımızın okunması için vatan toprağını kanları ile sulamaktadır. 2023 yılını 25 Aralık tarihinde 12 vatan evladını şehit vererek bitirmek içimizi yaktı. Orhangazi'de ise kahramanlarımızın büyük duyarlılıkla Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle unutulmadı. Acı olayın hemen akabinde Orhangazi Cumhuriyet Alanında başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz anısına Orhangazi Trabzonlular Derneği tarafından lokma ikramı yapılarak dua yapıldı. Bu anlamlı organizasyon için başta Dernek Başkanı Yüksel Birinci ve Yönetim Kurulunu kutluyorum. Orhangazi'de İlçe Müftülüğünün yapması, tüm kurum ile vatandaşları davet etmesi gereken program Trabzonlular Derneği tarafından yapıldı. Çünkü Müftülük o saatte aynı anda, aynı meydan da müzikler eşliğinde Filistin için kermes yapmak ile meşguldü. Ne diyelim takdiri siz kamuoyuna bırakıyorum. Umuyorum bu arkadaşlar aynı duyarlılığı yıllardır zulüm içinde an Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için de yaparlar.

Ve unutmayın…

Biz bu vatanı cetvelle değil, her santimetrekaresini kanla çizdik.

******

Şimdi gelelim 2024 yılına…

Beklentilerin yüksek olduğu bir yıla girdik. Hem ekonomik hem de siyasi anlamda bir çok alanda yüksek beklentiler var.

3. Göz Medya olarak sık sık yayınlarımızda "OĞUZ SOYU VE OĞUZ TÖRESİ" "ADALET" ve "ORHANGAZİ" vurgusu yaptık.

Dolayısı ile bu üç vurguda 2023 yılında umduğunu bulamamış, umutları 2024 yılına devretmiştir.

2024 yılından beklentimiz daha yaşanılabilir ve adil bir Türkiye ve Orhangazi'dir.

Elbette 2024'te en önemli gündem siyasi patilerin Belediye Başkan adaylarının açıklanmasıdır.

Nefesler tutuldu ve herkes adayları merak etmekte.

Hangi partiden kim açıklanırsa açıklansın, seçim sonucunda kim kazanırsa kazansın sonuç Orhangazi'nin kazanması olmalıdır.

Bu konuda hiç mütevazilik yapamayacağım, benim MHP İlçe Başkanı iken Orhangazi literatürüne kazandırdığım; "SÖZ KONUSU ORHANGAZİ İSE GERİSİ TEFARRUATTIR" bilinci herkesin temel ilkesi olmalıdır.

2024 yılı tekrardan hepinize kutlu olsun.

Unutmayın ki BU KAVGA OĞUZ SOYU İLE DÖNME SOYUNUN KAVGASIDIR!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!...

Haftaya görüşmek üzere…



 
Yüsel AKBAYRAK / TERS KÖŞE / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.