HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 HAZİRAN 2024, PAZARTESİ

GEMLİK SENİ SEVİYOR AYŞEN VURAL

01.05.2023 00:00
Üniversiteden yeni mezun olduğum yıllardı.İsmini yirmili yaşlarımda duydum.

 ''Gemlikli yazar''

''Candan Erçetin'e benzeyen kadın''

''Yeni Ayşe Kulin''

''Güzel gözlü kadın''

Konusu sık sık bulunduğum ortamlarda açılıyor ve kendisinden bu sıfatlarla bahsediliyordu.

Merak etmeye başlamıştım. ''Atatürk'ün kızı'' gibi söylemler dikkatimi çekmişti.

Bir gün tesadüfen karşılastık. Bir bayan kuaförüne gitmiştim. Ayşen Vural'da oradaydı. Kuaför oldukça kalabalık,kadınların Ayşen Vural'a ilgisi muazzamdı. Tabiki o yıllardan kendisinin beni hatırlaması mümkün değil.

O gün Ayşen Vural'ı gözlemledim. Dikkat çeken bir duruşu,masmavi boncuk gibi gözleri,özgüvenli,kararlı ama mütevazı bir yapısı vardı.

O günlerde içimden şu cümleyi geçirmiştim : '' Vay be kadın kitap yazmış. Zor olmalı.''

Ayşen Vural Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş. 28. Dönem Bursa Milletvekili Aday Adayı olduğum dönemde kendisiyle bazı organizasyonlarda karşılaştık. Yaklaşık 10  yıl sonra tekrar gördüğümde  hala aynı güzellikteydi.

CHP Gemlik İlçe Başkanlığı'nda karşılaştığımızda kısa bir sohbet ettik. Kadının siyasi temsilinin yetersiz olduğunu konuştuk.

Birkaç hafta sonra,

köşe yazılarımın bir kısmını toparlayıp oluşturduğum kitabım

Bu Memleketin  Kadınları'na destek verdiğini ve almak istediğini söyledi. Buluşup bir kahve içelim dedik.

Buluştuk ve kendisi ile ilgili buraya yazdığım düşüncelerimi ve daha fazlasını anlattım. Çok keyifli ve benim açımdan verimli bir sohbetti.

Şunu özellikle belirtmek isterim ki Gemlik böyle bir değere sahip olduğu için çok şanslı.

Sohbetimizde Ayşen Vural'ın kitabı Mavi Kıyı'mdan bahsettik. Satışından elde edilen geliri LÖSEV'e bağışladığını söyledi. Bu güçlü kadınla birkez daha gurur duydum. Yeni kitaplarının çıkacağını hatta birden fazla kitabın aslında bitmiş olduğunu ifade etti. Buradan okuyucularına müjdeyi ben vereyim. Ayşen Vural'ın yeni kitapları yolda.

Ayşen Vural tiyatro oyunu da yazıyor. Hatta çok yakında yazdığı bir oyun sahne alacak. Bunun heyecanını da taşıdığını hissettim.  ''Gerçek Kaybeden'' adını verdiği oyunu 5 Mayıs Cuma günü Gemlik Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Merakla bekliyoruz.

Bu oyun için büyük hayalleri var Ayşen Vural'ın. Sadece Gemlik'de değil Türkiye'de bir çok tiyatro sahnesinde oynansın istiyor. Bir turne ile farklı şehirlerde de oyun sahnelensin, tiyatro severlerle buluşsun istiyor.

Sohbetimizin sonuna doğru ileride Ege kıyılarında küçük bir sahil kasabasına yerleşmek istediğini söyledi. Gemlik için büyük kayıp olur dedim. Üzüldüm.

Ayşen Vural hala Gemlik'de yaşıyorken kıymetini bilmek lazım derim.

Sevgiyle kalın.

 
Özge DEMİR / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.