HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 EYLÜL 2024, CUMA

Çocuğun Boğazından Kısarak Tasarruf Olmaz !

26.09.2023 00:00
Çocuklarımız; yarının büyükleri,geleceğimiz. Devletimizin ve milletimizin varisleri. Onlara ne kadar iyi bakarsak o kadar verim alırız. Geleceğimiz onları nasıl yetiştirdiğimize bağlı.

Peki , çocuklarımıza  nasıl bakıyoruz ?

Türkiye'de çocuklar aç.   Devletin kurumu olan TÜİK  öyle diyor. TÜİK verilerine göre Türkiye'de 7 milyon 662 bin 807 çocuğumuz dengeli beslenmiyor.

Bu rakamı TÜİK veriyor. Bu nedenle sayının  söylenenden çok daha fazla olduğunu varsayabiliriz.

Devletimizin bu beslenemeyen çocuklardan tabiki haberi var.

Peki yetkililer ne yapıyor ?  Önce birşey yapar gibi görünüp oylarımızı alıp seçim bittikten sonra kocaman bir HİÇBiR ŞEY...

Duymayanınız yoktur.

Seçimden önce okul öncesi çocuklarımıza bir öğün yemek verilmeye başlanmıştı.Hatta yemek verilen öğrenci sayısının arttırılacağı söylenmişti. Seçimden önce,okullarda bir öğün ücretsiz yemek verdiği öğrenci sayısını 5 milyona çıkaracağını vaadeden iktidar,okul öncesi ve yatılı okullarda ücretsiz verdiği öğünü seçimden sonra kesti. Deprem bölgesi hariç tutularak ücretsiz öğün bir genelge ile kaldırıldı. Zaten başımıza ne geliyorsa genelge ile geliyor.

Peki sebep ne ? Bütçe!

Yetkililer buna bütçe ayırmadıklarını,ayıramadıklarını açıkladı.

Bir devletin bütçesi öngörülür,tahmin edilir. Ufak sapmalar olabilir.

Seçimlerden önce böyle bir vaadiniz varsa bütçenizin buna elverdiğini görüyor olmanız gerekiyor. Bütçenin bir planlaması vardır. Seçim vaadi olarak halka sunduğunuz hizmetleri bu plana dahil ederek açıklarsınız.

Bugün yapacağım diye açıkladığınız bir hizmeti birkaç ay sonra bütçe yok diyerek yapmaktan vazgeçiyorsanız akıllarda soru işareti oluşur.

Ekonomi politikaları neden var ?

Ekonomi politikaları ve bütçe planı birşeyleri ön görebilmeyi sağlamaz mı ?

Siz bu halka söz verirken yapamayacağınızı ön göremediniz mi ? Ya da yapamayacağınızı biliyordunuz ama seçim vardı ve bizi kandırdınız mı? Hangisi ?

Bu ülkede çocuğunu okula gönderirken bir tost yiyebileceği parayı cebine koymakta zorlanan aileler var.

Simit çay hesabı yaparak iktidara geldiğiniz günleri ne çabuk unuttunuz. O hesap artık çarşıya uymuyor. Bir çocuk okulda her gün bir simit yedi varsayalım. Yanında bir meyvesuyu içti. Gerçekten bunu karşılayacak durumda olmayan aileler var. 

Okulda aç kalan çocuklar var.

Bir öğün ücretsiz yemek sözü verdiğinizde aç kaldığını bile bile çocuğunu okula yollayan aileler umutlandı.

Seçimden önce  verilen sözlerin,vaatlerin yerine gelmemesine milletçe çok alıştık.Peki ya  çocuklar ? Çocuklar seçim vaadi nedir anlar mı ? Siz, size inanıp  çocuğuna "artık  okulda aç kalmayacaksın" diyen ailelerin başını önüne eğdiniz.

Sosyal devlet anlayışı nerede kaldı ? Sosyal devlet varlığını önce okullarda çocuklar için göstermeli. Hatta sadece okul öncesi ve ilkokul için değil; ortaokul ve lise döneminde de ya bir öğün yemek ya da ders arası beslenme katkısı sağlanmalı.

Ey muktedir;

Patronlara teşvik vermek yerine çocuklarımıza yemek verin.

İtibar sahibi olmak için sarayda görkemli bir hayat yaşamak yerine  çocuklarımıza  yemek verin.

Çocuklarımızın boğazından  tasarruf yapmak yerine kamu maliyesi programlarınızı tekrar planlayın. Lale devri misali  şatafatlı devlet  hayatınızdan vazgeçin.

Tasarruf çocukların  boğazından kısarak olmaz.Önce saraydan başlayın!

 
Özge DEMİR / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.