HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 22 OCAK 2025, ÇARŞAMBA

Cargill iş birliğinde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Kuruyor

20.11.2024 15:48
Cargill iş birliğinde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Kuruyor
Cargill iş birliğinde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Kuruyor
Orhangazi Belediyesi, sokak hayvanlarının sorunlarına çözüm getirmek amacıyla TİDER (Temel İhtiyaç Derneği) ve Cargill iş birliğinde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi kuruyor. 20 Kasım'da temeli atılan merkezin 2025 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Tüm süreçlerin uluslararası standartlarda yönetileceği merkezde geçici barınma ve beslenme alanları, kediler ve köpekler için kısırlaştırma sterilizasyon operasyon üniteleri, yaralı veya hasta hayvanlar için tedavi üniteleri, ecza deposu, gıda soğuk hava deposu yer alacak.

Orhangazi Belediyesi'nin sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve bakım sorunlarının çözümüne yönelik kuracağı Orhangazi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, TİDER (Temel İhtiyaç Derneği) ve Cargill iş birliğiyle hayata geçiyor. 20 Kasım'da gerçekleşen temel atma töreninin ardından inşaat çalışmalarına başlanacak olan merkezin 2025 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor.

İlgili iş birliği, hayvanların duygusal, sosyal, fiziksel ve psikolojik durumlarının yenilenmesi ve yerel toplulukların desteklenmesi konusunda Orhangazi Belediyesi, TİDER ve Cargill'in kolektif kararlılığının bir göstergesi.

Kritik bir toplumsal ihtiyaca cevap verecek olan Orhangazi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, hayvan bakımında en başarılı uygulamaları teşvik edecek, insani programlar aracılığıyla sokak hayvanlarının sayısını azaltacak ve kamuoyunu bilinçlendirecek. Tesis, sokak hayvanlarının şefkat ve özenle beslendiği, tedavi edildiği ve sahiplendirildiği toplumsal bir merkez işlevi görecek.

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Arapzade Mahallesi'nde 36.066 metrekarelik alanda kurulacak olan yeni merkezde hayvanların korunması, yaşatılması ve rehabilitasyon süreçleri uluslararası standartlarda yönetilecek. Merkezde geçici barınma alanları, kediler ve köpekler için kısırlaştırma sterilizasyon operasyon üniteleri, yaralı veya hasta hayvanlar için tedavi üniteleri, ecza deposu, gıda soğuk hava deposu, yönetim binası, personel tesisleri ve güvenlik birimleri yer alacak.

 "Fabrikalarımızın bulunduğu toplulukları desteklemek Cargill için bir önceliktir" diyen Gıda META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'Su Murat Tarakçıoğlu, "Orhangazi'de Cargill İlkokulu, Cargill 112 Acil Durum Merkezi ve Cargill Sağlık Merkezi'nin başarıyla kurulmasının ardından, bu yeni rehabilitasyon merkeziyle sokak hayvanlarının refahına katkıda bulunacak olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.

Sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve bakım sorunlarının toplumun her kesimini ilgilendirdiğine dikkat çeken TİDER Başkanı Hande Tibuk, sokak hayvanları konusunda belediyelerin özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışma yapmalarının, sorunun çözümüne yardımcı olabileceğini ifade etti.

Tibuk, şunları söyledi: "Sokaktan hayvanları toplayarak bir sonuca gidilmiyor. Belediyelerin konuyu sağlıklı yönetebilmesi için STK'lar ve gönüllülerin de sürece dahil edilmesi çok önemli. Her belediye, hayvanların yaşamına duyarlı bir sivil toplum kuruluşu ile iş birliğine gittiğinde, zaten o STK'nın gönüllülerinin de gücünden yararlanabilir. TİDER'in amacı ihtiyaç sahiplerinin temel yaşam gereksinimlerini temin etmekte yardımcı olmak. Önceliğimiz olan vatandaşlarımızın yanında hayvan dostlarımızın da temel ihtiyaçlarını önemsiyor ve bu alanda projeler üretiyoruz. Orhangazi Belediyesi ve Cargill ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu proje ile ülkemizdeki diğer kurumlara da örnek olacağımıza inanıyoruz."

Cargill Hakkında:

Dünyayı güvenli, sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde beslemek için gıda, bileşen, tarımsal çözümler ve endüstriyel ürünler sağlamayı taahhüt ediyoruz. Tedarik zincirinin merkezinde yer alarak, yaşam için hayati önem taşıyan ürünleri tedarik etmek, üretmek ve sunmak için çiftçiler ve müşterilerle ortaklık kuruyoruz

160.000 kişilik ekip üyemiz, işletmelerin büyüyebilmesi, toplulukların gelişmesi ve tüketicilerin iyi yaşaması amacıyla yaşamın temel ihtiyaçlarını sunmak için yenilikler yapıyor. Bir aile şirketi olarak 159 yıllık tecrübemizle, değerlerimize sadık kalıyor ve geleceğe bakıyoruz. İnsana öncelik veriyoruz. Daha yükseğe ulaşıyoruz. Bugün ve gelecek nesiller için doğru olanı yapıyoruz.

Daha fazla bilgi için Cargill.com'u ve Haber Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye'de Cargill Hakkında:

Türkiye'de faaliyetlerine 1960'lı yıllarda başlayan Cargil, gıda, biyoendüstriyel ve hayvan besleme sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 1992 yılında İstanbul'da açılan Türkiye merkez ofisinin yanı sıra Adana ve Ankara'daki ofisleri ile Bursa, Balıkesir, Kocaeli ve Sakarya'da yer alan üretim tesislerinde 650'yi aşkın çalışanıyla hizmet veriyor. 2014'te Orta Doğu ve Kuzey Afrika, 2018'de ise Sahra Altı Afrika'nın eklenmesiyle Orta Doğu, Türkiye ve Afrika'yı (META) içine alan bölgenin yönetim merkezi Türkiye oldu. Dünyanın besin ihtiyacını güvenli ve sorumlu bir şekilde sağlamak amacıyla sürdürülebilirlik odağında çalışmalarını sürdüren Cargill Türkiye, dört fabrikasındaki inovatif yaklaşımlarla tüketici trendleri doğrultusunda yenilikler geliştiriyor, verimlilik yaratıyor.

Daha fazla bilgi için

www.cargill.com.tr ve https://www.facebook.com/CargillTurkey/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.





 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.