HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 29 EYLÜL 2024, PAZAR

Sekizinci Özdilek okulu Gemlik’e yapılıyor

Murat ÖZDİLEKten Orhangazi'ye okul sözü
Eğitim ve kültür alanlarında yaptıkları hayırlarla toplumun her kesimi tarafından büyük takdir gören Özdilek Ailesi, gerek milli sermayenin ve milli üretimin öncüsü olmalarıyla gerekse de mütevazı aile yaşantılarıyla örnek olmaya devam ediyorlar. Sekizinci okullarının temelini Gemlik'te atan Özdilek Ailesinden Orhangazi'ye de bir okul sözü geldi.
17.04.2015 00:00
Sekizinci Özdilek okulu Gemlik’e yapılıyor
Sekizinci Özdilek okulu Gemlik’e yapılıyor
Ülkemizin hayırsever ve girişimci işadamlarından Hüseyin Özdilek'in küçük bir atölyeden başlayıp dünyayı etkisi altına alan dev ÖZDİLEK Markasının oluşmasındaki en önemli etkenlerden biri olan eğitime katkı artarak devam ediyor.

Sekizinci okulunun temellerini Gemlik'te atan ÖZDİLEK Ailesi, yeni okullarında sözünü vermeyi ihmal etmediler. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Vali yardımcısı Bilal Çelik, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye başkanı Refik Yılmaz, İl ve ilçe Milli Eğitim müdürleri, Gemlik Belediye başkan yardımcıları; Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı,  Kadir Erol, Hüseyin Özdilek, Murat Özdilek, Ak Partisi Gemlik ilçe başkanı Zafer Işık, Esnaf Odası Başkanı İsmail Beki, Muhtarlar, Kardelen gençlik Koordinatörü ve Gazetemizin imtiyaz sahibi İrfan Aydın başta olmak üzere çok sayıda eğitim gönüllüsünün katıldığı temel atma töreninde yeni okulların sözleri de verilmiş oldu. Gemlik Belediyesi tarafından başlatılan "Eğitimde Güç Birliği" projesiyle ilçeye bugüne kadar dokuz okul kazandırıldı. Özdilek Alışveriş Merkezleri tarafından Gemlik Endüstri Meslek Lisesi yanına yapılacak olan ve Hüseyin Özdilek'in kayın validesi ve kayın babasının adını taşıyacak olan Kız İmam Hatip Lisesinin temelleri kalabalık bir törenle atıldı. Hacı Cevdet Mayruk ve Hacı Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesinin temel atma töreninde konuşan Hüseyin Özdilek, Özdilek Ailesinin veliahdı olan Murat Özdilek'ten de kendi döneminde en az on okul yapma sözü aldı.Hüseyin Özdilek; "1971 yılında açtığımız havlu dükkanından bugün 6 bin 500 kişinin çalıştığı tesisler haline geldik. Bize bu imkânları sağlayan Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyorum. Gemlik şubemizin temel atma töreninde okul sözü vermiştik, Belediye başkanımız bunu güzel bir dille hatırlattı. Gemlik'te temelini attığımız Kız İmam Hatip Lisesi, Özdilek'in 8. okulu olacak. Allah gözlerimi yummadan, 10. okulu da yapmayı bizlere nasip etsin. Benden sonra oğlum Murat'ın da en az 10 okul yapmasını istiyorum'' dedi.

Özdilek'in ardından konuşan Gemlik Belediye başkanı Refik Yılmaz ise; ''Her ne kadar hava soğuk olsa da, bu manidar hizmet içimizi ısıtıyor. Gemlik olarak 7. okulumuz oluyor. Yakında Baktat firmamız da bir okul yaptıracak. Gemlik'te iş yapanlar, Gemlik'e katkıda bulunuyor. Kazanan Gemlik oluyor. 4 yılda Gemlik'te 160 derslik yaptık'' şeklinde konuştu. Yılmaz, 100 yıllık sürede yapılan derslik sayasının dörte birini göreve geldiğimizden bu güne Gemlik'e kazandırmış olduk dediği sözlerini şöyle sürdürdü; Allah bire on, ona yediyüz veriyor, yapılan bu yatırım ve katkılarla; Gemlik kazanıyor, Bursa kazanıyor, Türkiye kazanıyor. Bir taraftar eğitim yuvalarımızı inşa ederken, bir taraftan da, camiler, rekreasyon projeleri, Büyükkumla barajı ve yakında temelini atacağımız Devlet hastanesi. Daha yaşanabilir bir Gemlik olma yolunda ki yatırlarımız devam edecek.

Son konuşmayı yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise; Bursa'nın 27 milyonluk ticaret hacminin büyük kısmının Gemlik'teki limanlardan yapıldığına dikkat çekti. Karaloğlu, Gemlik'te 18 bin 400 öğrenci var. Bir yandan devlet bütçesi, bir yandan İl Özel İdaresi'nin kapanması ile valiliğimize devrolan Yikop, bir yandan mahalli imkânlarla eğitime destek verilirken, hayırseverlerimizin de okullar yaptırması sevindirici. Bursa'da eğitime 350 milyon TL'lik katkı yapıldı. İlin valisi olarak Bursa ile gurur duyuyorum" dedi. Belediye başkanı Refik Yılmaz'ın eğitime destek ve hayırseverlerin okul sözleriyle ilgili ısrarlı tutumunu da takdir ettiğini söyleyen Vali Karaloğlu, çokta iyi yapıyor, kendisine teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmaların sonunda harç butonuna topluca basılarak okulun temeli atıldı. Gemlik belediyesinin araç parkurunda bulunan ağaç dikme makinesi ile okul bahçesine 2 ayrı çınar ağacı getirildi. Vali Karaloğlu tarafından ilk toprakları atılan çınar dikiminden sonra tören son buldu.

Murat ÖZDİLEKten Orhangazi'ye okul sözü

Eğitim ve kültür alanlarında yaptıkları hayırlarla toplumun her kesimi tarafından büyük takdir gören Özdilek Ailesi, gerek milli sermayenin ve milli üretimin öncüsü olmalarıyla gerekse de mütevazı aile yaşantılarıyla örnek olmaya devam ediyorlar. Sekizinci okullarının temelini Gemlik'te atan Özdilek Ailesinden Orhangazi'ye de bir okul sözü geldi.

Özel davetli olarak Hacı Cevdet Mayruk ve Hacı Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesi temel atma törenine katılan Kardelen Gençlik Koordinatörü ve gazetemizin imtiyaz sahibi İrfan Aydın, Hüseyin Özdilek ve Murat Özdilek ile ayrı ayrı görüşerek Orhangazi'ye de bir okul yapmaları konusunda talepte bulundu. Aydın'ın talebini kibar bir dille geçiştiren Murat Özdilek, babası Hüseyin Özdilek'in en az on okul talebine kayıtsız kalmadı. Hüseyin Özdilek'in konuşması esnasında "Benden sonra yerime oğlum Murat geçecek. Huzurunuzda Murat'tan da en az on okul yapma sözünü talep ediyorum" demesi üzerine Murat Özdilek de babasının talebini onur duyarak kabul ettiğini belirtti. Fırsatı değerlendiren Kardelen gençlik Koordinatörü İrfan Aydın da yeniden Murat Özdilek'in yanına giderek "Murat Bey artık bu işin kurtuluşu kalmadı. Orhangazi'mize de bu kutlu yatırımlardan birini almak istiyoruz." Demesi üzerine Murat Özdilek de "Mademki bu işi bu kadar ısrarla takip ettiniz ben de söz veriyorum Allah nasip ederse babamın talebi olan on okuldan birini Orhangazi'ye yapacağım" diyerek ilçemize bir okul sözü verdi. Her alanda olduğu gibi eğitim alanındaki hayır işlerinde kendileriyle yarışan Özdilek Ailesini tebrik ediyoruz. Özel Haber: 3. Göz HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.