HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 29 EYLÜL 2024, PAZAR

Efendioğlu yine ilçenin yüzünü ak eyledi

Efendioğlu yine ilçenin yüzünü ak eyledi
İlçemizin köklü sanayici ailelerinden Efendioğlu Ailesi, babadan aldıkları ilhamla ilçenin ve de bölgenin gurur kaynağı olmaya devam ediyorlar. Merhum Halis Efendioğlu'nun mütevazı tezgahıyla başlattığı Efendioğlu efsanesi, Orhangazi'nin ve de ülkemizin gurur kaynağı oldu.
03.06.2015 00:00
Efendioğlu yine ilçenin yüzünü ak eyledi
Efendioğlu yine ilçenin yüzünü ak eyledi
Yaptığı ihracatlarla ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Efendioğlu Mermer AŞ., aynı zamanda sosyal faaliyetleriyle de takdir topluyor. Orhangazi'nin en önde gelen hayırsever Ailelerinden olan Efendioğlu Ailesi, yaptıkları yatırımlarla da göz dolduruyorlar. Mermercilik sektörüne vizyon katan Efendioğlu Mermer, ülkemizin ihracat yükünün de önemli bir bölümünü karşılıyor. İşlerindeki yenilikçi ruhunu her alanda değerlendiren Efendioğlu Mermer, yeni hizmet binalarını satış reyonuna döndürdüler. Mermerin nasıl sanata döneceğinin en güzel örneğinin sergilendiği Efendioğlu Mermer'in yeni hizmet binası aynı zamanda firmanın reklam yüzü de oldu. Hizmet binasına yaptıkları yatırımı kısa zamanda paraya döndürmesini bilen şirket yöneticileri, israf kültürü yerine, akılcı yatırımın da en güzel örneğini sergilediler. Saraydan farkı olmayan yeni işyerlerini aynı zamanda tanıtım standına döndürmesini bilen Efendioğlu Mermer, aile uyumu içinde emin adımlarla büyümeye devam ediyor. Baba Halis Efendioğlu'nun bıraktığı cömertlik mirasını da her zaman gururla ileriye taşıyan Efendioğlu Ailesi, iş yükünü üçüncü kuşağa emin ellerde teslim ediyor. Efendioğlu Mermer A.Ş. sahipleri Erol Efendioğlu Ergün Efendioğlu, ve Erkan Efendioğlu, babalarından aldıkları birikimi şimdi de genç kuşağa aktarmanın gururunu yaşıyorlar.

Mermerin Efendisine yakışır açılış

Bölgenin Parlayan Yıldızı konumunda olan Efendioğlu Mermer muhteşem açılışla bölgede örnek bir hizmet binasına kavuştu. AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile çok sayıda iş, siyaset ve bürokrat açılışta Efendioğlu ailesini yalnız bırakmadı.

Trabzon'da başladıkları Mermer işine Orhangazi'de devam eden ve ilçede marka haline gelen Efendioğlu Mermer A.Ş. yeni görkemli binasına taşındı Yeni yerinin açılışını muhteşem bir şekilde gerçekleştiren Efendioğlu Mermer A.Ş. sahipleri Erol Efendioğlu Ergün Efendioğlu, Erkan Efendioğlu Orhangazi ve tüm Türkiye'ye artık bu noktadan hizmet vereceklerini belirttiler. Açılışta konuşan işyeri Sahipleri katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür ederken, Orhangazi'de ve tüm dünyada marka olmaya devam edeceklerini belirtti. Bursa ticaret odası başkanı İbrahim Burkay yaptığı konuşmada Efendioğlu mermer a.ş. böyle güzel bir hizmeti Bursa'mıza kazandırdığı için kendilerini tebrik ediyor bundan sonraki iş hayatlarında başarılar diliyorum dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesilmesiyle birlikte misafirler Efendioğlu Mermer A.Ş. yeni binasını gezdi. Açılış kokteyllerle son buldu.

BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI

Efendioğlu Mermer'in, 1967 yılında Trabzon'da mermer atölye ve üreticilerine malzeme tedariki ile başlayan serüvenleri bugün Orhangazi'de Kurulu fabrikalarında, plaka ve fayans şeklinde doğal taşların işlenmesi ve doğal taşların ocaktan çıkarıldığı gibi satışının yapılması konusunda devam ediyor.

Bölge ve ülke mermerciliğinin gelişmesine önemli katkılarda bulunan Efendioğlu Mermer, bugün Singapur'dan, Amerika'ya, Brazilya'dan Çin'e dünyanın dört yanına ihracat gerçekleştiriyor. 'Kalite üretilirken sağlanır' ilkesi ile yoluna devam eden Efendioğlu, sadece blok mermer değil işlenmiş mermerleri ile de ihracat ağını her geçen gün geliştiriyor. Kullandığı son teknoloji ve cila konusundaki hassasiyetiyle, sektöründe lider firmaların ve mimarların tercih ettiği bir marka olarak da ön plana çıkan Efendioğlu Mermer, Orhangazi fabrikasında ürettiği mermerin %46'sını yurtdışına satarken, %54'lük iç piyasa satışıyla da sektörüne öncülük ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu mermerin hayatımızın çok içinde olduğuna vurgu yaparak 'Bugün gittiğiniz otellerde, hamamlarda, binanızın girişinde, bankalarda aslına bakarsanız hayatımızın birçok noktasında mermerle karşı karşıyayız. Dünya rezervinin %40'ına sahip Türkiye'de dolayısıyla mermer çok değerli algılanmıyor. Oysa Maroon Marinace, Prestige Brown, Ekvator Marmara, Agora Bej, Panda Marmara, Siver Marmara, Emprador, Olive Avangarde ve Vizon Beji gibi dünya çapında şöhrete sahip mermer çeşitleri ile Türkiye bir cennet.' ifadelerini kullandı. Mermeri hayata kat felsefesiyle projelere farklı çeşitte mermerler sunduklarını belirten Efendioğlu, '32.000 m2'lik Gürcistan parlamento binasında Kastamonu ocağımızdan çıkan kahverengi Prestige Brown taşı kullanıldı. Kazakistan opera binasında 15.000 m2 civarında yine Kastamonu ocağımızdan çıkan gri Maroon Marinace isimli taşımız kullanıldı. New York'ta Donald Trump'ın oteli Trump Soho'da Equator Marmara isimli taşımız tüm banyolarda kullanıldı. İstanbul Ataköy Sheraton Otelde Maroon Marinace isimli gri taşımız tüm otelin lobi, banyo ve tezgâhlarında kullanıldı. Biz bu işleri sadece şirket başarısı olarak değil Türkiye'nin başarısı olarak görüyoruz' dedi. Türkiye sınırları içinde de özel projelere mermer çözümleri sunan Efendioğlu, Limak Yalova Termal otelde Prestige Brown'ı banyolarda ve tezgahlarda, Maroon Marinace isimli taşı ise lobide kullanarak özel bir işe imza attı.

Yakın zamanda hayata geçecek olan Trabzon Ramada otelinde ise Mimar Eren Talu ile güçlerini birleştiren Efendioğlu Mermer, bu projede Silver Marmara'yı banyolara, Vizon Bejini ise merdivenlere taşıyacak. Bölgeye ve genel kapsamda ülkemize ekonomik katkılar sağlamaya devam ederek, zirvedeki yerini sağlamlaştırmak amacında olan Efendioğlu Mermer, çevreye saygılı üretim yöntemleri ile bu doğal zenginliği en verimli şekilde kullanılıyor. Haber: İrfan Aydın/ 3. Göz HRA / Fotoğraf: Muharrem Değirmen – İrfan Aydın

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.