HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 29 EYLÜL 2024, PAZAR

Yalova Cennettir

Vefa Salman: "Eğer bu Dünya'da bir cennet varsa orası da Yalova'dır"
 
26.07.2015 00:00
Yalova Cennettir
Yalova Cennettir
Yalova'nın il oluşunun 20. yıldönümü dolayısıyla Yalova Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve Yalova Belediyesi ile Yalova Valiliği'nin destek verdiği kongre, Lova Otel'de gerçekleştirildi.  Kongreye Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, TBMM Eski Başkanı Hikmet Çetin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, Yalova'nın geçmiş dönem valileri Nihat Özgöl ve Yusuf Erbay, ilçe belediye başkanları, il protokolü, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder; "Yalova il oldu neler oldu diye hep kendi içimizde tartışıyorduk. İl olmanın çeşitli özelliklerini gördük. Yalova'nın meşhur kaymakamı vardı. Türkiye'nin idaresinde tabii ki kaymakamların önemli rolü var ancak daha yetkili olan valiyle tanıştık. Üniversiteyle tanıştık. Şehrin gelişmesine yön veren kesinlikle üniversitelerdir. Daha önce görev yaptığım illerde üniversitelerin şehri nasıl değiştirdiğini bizzat gözlemlemiş birisiyim. Artılarımız olduğu gibi eksiler de var. Sistemden kaynaklanan aksaklıklar olduğu gibi şahısların da yanlışları olabilir ama bunları aşarsak Yalova güzel bir tabloya kavuşacaktır. Yalova'nın il olduktan sonra görev yapan tüm valilerimize teşekkür ediyorum. Özellikle 5 yıl birlikte çalıştığım sayın Yusuf Erbay'a teşekkür ediyorum. Yine özellikle deprem esnasında üstün gayretinden dolayı adını tüm Türkiye'ye duyuran sayın Yaşar Okuyan bakanımıza teşekkür ediyorum. Yalova'da güzel şeyler olacak biraz daha kenetlenmemiz lazım." dedi.

"Cennet Yalova'nın Ya Üstünde Ya Altında…"

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise yapmış olduğu konuşmada Yalova'nın cennet gibi bir şehir olduğunu vurguladı. Başkan Salman, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Yalova konumu gereği çok özel bir coğrafyada. İstanbul, Bursa, Kocaeli'ye 40 dakika uzaklıktayız. Körfez Köprüsü hızla ilerliyor. İllerin havaalanına ihtiyacı vardır ama Yalova'nın havaalanına ihtiyacı yok. Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik feribotuyla 1 saat. Büyükşehirlerde havalimanlarına 1 saatte ulaşmak mümkün değilken köprü bitince ulaşım 15 dakika olacak. Türkiye'nin en küçük yüzölçümlü ili ama ne güzel ki %59'u orman, 5 ilçemizin denize kıyısı var. Eski Valimiz Yusuf Erbay'ın projesinin adında olduğu gibi bir yanımız yeşil, bir yanımız mavi. 2 tane kaplıcamız var. Mustafa Kemal'in özel çabalarıyla dünyada örneği çok az olan aynı zamanda bir botanik bahçesi olan Termal. Bir diğeri ise il olduktan sonra bize geçen Armutlu. Kimse kusura bakmasın her konuşmamda söylüyorum böyle bir memleket Dünya'da yok. Eğer bu Dünya'da bir cennet varsa orası da Yalova'dır. Mustafa Kemal, 'Yalova Benim Kentimdir' demiş. Çok sevdiği de bir il. Ankara ve İstanbul'dan sonra en çok zaman geçirdiği il. Üç köşkünün bulunduğu tek il Yalova. Termal'de Yaveren Köşkü, Yürüyen Köşk ve TİGEM'de bulunan Baltacı Köşkü. Birçok özelliğiyle Yalova gerçekten büyük bir il. Rahmetli dedemin babama söylediği şu cümleyi vurgulamak istiyorum: Ben bulamadım cennet Yalova'nın ya üstünde ya altında…"

Çetin: Yalova'da Bulunmaktan Dolayı Çok Mutluyum

TBMM Eski Başkanı Hikmet Çetin ise Yalova'nın il olma süreciyle ilgili geçmişten bilgiler verdi. Yalova'nın il olması gerekliliğini vurguladı. Yalova'dan davet alıp, programa katılmaktan dolayı memnuniyetini ifade eden Çetin konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Yalova konumu gereği sıkışmıştı. Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kentti. Bana göre biraz acele bir kararla İstanbul'a bağlanmış. Küçük bir ilimiz ama kilometrelerce sahili var. Yalova yeşil bir kent, çiçek ve süs bitkileri kenti. Lütfen Yalova'yı bu güzelliğiyle koruyun."

Konuşmaların ardından geçmiş dönem milletvekilleri ve valilerine hizmet şükran plaketi ve hediye takdim edildi.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.