HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Orhagazi Belediye Başkanı Aydın " Yeter ki Engellilerin Engelleri Olmayalım "

02.12.2020 00:00
Orhagazi Belediye Başkanı Aydın " Yeter ki Engellilerin Engelleri Olmayalım "
Orhagazi Belediye Başkanı Aydın " Yeter ki Engellilerin Engelleri Olmayalım "

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmemiz için, belirlenmiş bir gündür. Elbette ki bu bir günde anlamlı ve önemlidir.

Fakat bizim gayemiz, 365 gün engelli dostlarımızın sorunlarıyla ilgilenmek ve onları daha iyi anlayabilmek için çalışmaktır.

18 yıllık AK PARTİ döneminde Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ve talimatlarıyla engelliler ve engellilik konusunda reform diyebileceğimiz çalışmalar yapıldı. Öyle ki, yıllar önce Avrupa'da olan, özenerek baktığımız imkanlar, hatta çok daha fazlası şu an ülkemizde engellilerin hizmetine sunulmuştur. Engellilerle ilgili şartlar inşallah çok daha da iyi hale getirilecektir.

Bir kent engelliler tarafından yaşanabilir bulunuyorsa, ancak o zaman gerçekten yaşanabilirdir.

Ülkemiz nüfusunun %12'si engellidir. İkişer yakınla birlikte hesaplandığında oran %36'ya çıkıyor. Yani toplumumuzun üçte birine tekabül ediyor. Bu nedenle toplumun üçte biri mutlu değilse, huzurlu değilse o toplumun gelişmişliğinden söz edemeyiz. Bizlerde Bu bilinçle davranıp güzel Orhangazi'mizi her yönüyle engelsiz erişime daha uygun hale getirmek İçin çalışıyoruz.

Engelli kardeşlerimiz için erişim elbette ki önemlidir. Fakat onlar için daha fazla önemli olan nedir biliyor musunuz? Toplumdaki önyargıyı kırmak.

Engelli birey dendiğinde maalesef toplumumuzun bir bölümünün aklına, çoğu şeyi yapamayan başarısız insanlar geliyor. Bu o kadar yanlış bir algıdır ki, biraz çevremize baktığımızda, biraz birbirimizi tanımaya çalıştığımızda şunu görüyoruz. "Başarılara imza atmak için, engelli olmak asla engel değildir."

Mukaddes dinimiz engellilere ve engelliliğe öyle farklı bakıyordu ki, maalesef bizler halen o seviyeye erişmiş değiliz. Peygamber Efendimiz çevresinde birçok engelli sahabe vardı. Bir tanesi de görme engelli sahabe Abdullah B.Ümmi Mektum'dur.

Peygamber Efendimiz, Abdullah B.Ümmi Mektum tam 13 kez yerine vekil olarak bırakmıştır. Sadece bu örnek bile, dinimizin engelli hemşerilerimiz konusunda bize neler emrettiğini anlatmak için yeterli olur.

Değerli engelli kardeşlerim, işte bizlerde bu bilinçle çalışıp altyapıdan sosyal etkinliklere, farkındalık oluşturmaktan diğer gerekli bütün konulara kadar elimizden gelen her şeyi yapıp, engelli dostlarımıza daha güzel bir Orhangazi sunmak için uğraşıyoruz.

Bu vesile ile hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyor, 3 Aralık Engelliler Gününün hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.