HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 01 TEMMUZ 2024, PAZARTESİ

Memeleket Partisi Bursa Milletvekili Adayı Ömer Kayır: “Bursa 10 Torino eder, Bursaspor neden Juventus olamasın?”

08.05.2023 01:25
Memeleket Partisi Bursa Milletvekili Adayı Ömer Kayır: “Bursa 10 Torino eder, Bursaspor neden Juventus olamasın?”
Memeleket Partisi Bursa Milletvekili Adayı Ömer Kayır: “Bursa 10 Torino eder, Bursaspor neden Juventus olamasın?”
Anayol döneminde… Çevre Bakanlığı ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı, Mesut Yılmaz'la da çalıştı. Ankara bürokrasisinde etkili.

Ömer Kayır…

Bu seçimde Memleket Partisi Bursa 2. Bölge 1. Sıra Adayı olunca hemen Bursa'ya gelip dostlarıyla buluştu ve çalışmaya başladı.

Ziyarete de…

2. Sıra Adayı Mesut Şahin ve SKM Başkanı olan İl Başkan Yardımcısı İbrahim Beşen'le geldi.

Sohbette…

En çok eğitim projelerini önemsediğini fark ettik. Hayıflandığı nokta şu:

" Bugün, 
'10 parmağında 10 marifet, komple atlet' nesil yetiştirebilir miyiz? Mesele bu. Gençlerimiz üretim ve tabiattan koptu, elinden bir şey gelmez oldu."

Bu noktada…

"Gençleri eğitmezsek ve girişimci hale getirmezsek yapacak bir şey olmaz" dedi. Bir de anekdot aktardı:

"Cumhurbaşkanıyken Sayın Süleyman Demirel'i ziyarete gitmiştik. O an Bursa'dan bir heyet de vardı. Sayın Demirel döndü ve 
'Otomobil fabrikaları neden Bursa'da kuruldu?' diye sordu. Bilmediğimizi söyleyince, 'Doğu bloğu ülkelerinden gelen soydaşlar arasında teknik eğitim almış nitelikli nisan çoktur. Otomobil fabrikaları yetişmiş eleman olduğu için Bursa'da kuruldu' dedi. Bu konu Bursa için bir numara önemindedir."

Şuna dikkat çekti:

"Bursa'yı hep İtalya'nın Torino kentiyle kıyaslarlar. Torino'da çok fazla teknik eğitim kurumu var. Fiat'ın merkezi Torino'da. Juventus var. Torino da Bursa gibi İtalya'da krallığın ilk başkenti. Bursa ve Torino'nun çok fazla benzerlikleri var."

Düşüncesi şu:

"Geçen yıl Bursa, Türk Dünyası Kültür Başkenti olmanın geçici nimetini tattı. Mesleki ve teknik eğitimde, sanatta, turizmde merkez olabilecek bir şehir. Biz de projelerimizi Bursa'da uygulayabileceğimizi düşündük."

Şunu da ekledi:

"Bursa sahip olduğu değerleriyle 10 Torino eder. Bursaspor neden bir Juventus olmasın? Bursa dağ köyleri neden Torino kadar zengin olmasın?"


(https://ahmeteminyilmaz.com/)



 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.