HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 01 TEMMUZ 2024, PAZARTESİ

Bursaspor’dan süper galibiyet! Timsah doludizgin…

Bursaspor, 24. hafta erteleme maçında Sivas Belediyespor'u 2-0 yenerek çıkışını sürdürdü… Yeşil beyazlı takımın gollerini 42. dakikada Enver Cenk Şahin ile 64'te Hasan Sabri Karaca kaydetti…
16.03.2023 10:25
Bursaspor’dan süper galibiyet! Timsah doludizgin…
Bursaspor’dan süper galibiyet! Timsah doludizgin…

TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta son 2 maçtan 4 puanla ayrılıp düşme hattının dışında kalmayı başaran Bursaspor, 24. hafta erteleme mücadelesinde deplasmanda Sivas Belediyespor'u da 2-0 yenerek cıkışını sürdürdü…



Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'nde Karabük Bölgesi B klasman hakemi Mustafa Hakan Belder'in yönettiği mücadelede yeşil beyazlılar, lig sonuncusu rakibi karşısında sonuca her iki yarıda bulduğu gollerle ulaştı.





Karşılaşmanın ilk devresini Bursaspor, Enver Cenk Şahin'in 42. dakikadaki şık golüyle 1-0 önde tamamladı.





İkinci yarıda da etkili olan Timsah, 64. dakikada Hasan Sabri Karaca'nın golüyle sonuca ulaştı: 2-0…



Bursaspor bu galibiyetle puanını 29'a çıkartırken, ligde de 14. sıraya yükseldi…





Yeşil beyazlılar, 19 Mart Pazar günü saat 14.00'te Ankaraspor'u ağırlayacak…



MAÇTAN NOTLAR



Furkan Emre ısınmada sakatlandı



Sivas Belediyespor karşısında sarı kart cezası sona eren Kubilay Sönmez ile birlikte sakatlığını atlatan Enver Cenk Şahin ilk 11'de görev yaptı. Esenler Erokspor maçında yedek başlayan Hasan Ayaroğlu da 11'e dönerken, Furkan Emre Ünver ısınma esnasında belinden sakatlandı ve maça başlayamadı. Bu durum üzerine Ömer Turan 11'e girerken, Kubilay Sönmez, Ertuğrul Kurtuluş ile birlikte savunma tandemini oluşturdu.



Taraftar yalnız bırakmadı



Bursaspor'un dün Sivas Belediyespor ile deplasmanda oynadığı maçta yeşil beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan mücadelede yaklaşık 30 Bursaspor sevdalısı tribündeki yerini alarak takımlarına destek verirken, alınan galibiyetten dolayı şehre mutlu döndü. Bursasporlu oyuncular galibiyeti taraftarla birlikte kutladı. Taraftarlar, gidiş ve dönüş yaklaşık 1700 km yol yaptı.



Cenk Şahin 9'u buldu



Sivas Belediyespor karşısında perdeyi açan golü kaydeden Bursaspor kaptanı Enver Cenk Şahin, bu sezonki gol sayısını 9'a yükseltti. Kariyerinin en golcü sezonunu yaşayan 28 yaşındaki futbolcu, bu sezon deplasmanda attığı ilk golün ardından taraftara koşarken, ikinci golün de asistini yaptı ve galibiyette yine baş rol oynadı. Şahin, 70. dakikada yerini Mustafa Genç'e bıraktı.



Ömer Turan sınıra geldi



Bursaspor'da Sivas Belediyespor maçının 48. dakikasında sarı kart gören Ömer Turan Görgüç sarı kart ceza sınırına geldi. 20 yaşındaki orta saha oyuncusu, pazar günü oynanacak Ankaraspor maçında da sarı kart görmesi halinde 25 Mart'ta Tarsus İdman Yurdu ile deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek. Yeşil beyazlı takımda ayrıca Enver Cenk Şahin ve Hasan Ayaroğlu da sarı kart ceza sınırında bulunuyor.



Sonunda kaleyi kapattık



Sivas Belediyespor'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Bursaspor, 5 maç aradan sonra kalesini gole kapatmayı başardı. Son olarak 18 Aralık'ta Bursa'da oynanan Nazilli Belediyespor maçında gol yemeyen yeşil beyazlılar, sonrasında oynadığı 5 maçta da kalesinde gol görmüştü.



Pankartla çıktılar



Sivas Belediyespor ile Bursaspor arasında oynanan maç öncesinde iki takım seremoniye TFF'nin hazırladığı pankartla çıktı. Geçtiğimiz haftalarda başlatılan "Omuz Omuza" kampanyasına destek amaçlı pankartta "Destek yaz 8332'ye gönder" yazısı yer aldı.



MAÇIN KARNESİ



STAT: Sivas Muhsin Yazıcıoğlu



HAKEMLER: Mustafa Hakan Belder (**), Serdar Osman Akarsu (**), Oğuzhan Kocaçoban (**)



4. HAKEM: Taner Tuncer



GOLLER: Dk. 42 Enver Cenk Şahin, Dk. 64 Hasan Sabri Karaca (Bursaspor)



SARI KARTLAR: Dk. 58 Güray Gazioğlu (Sivas Bld.), Dk. 48 Ömer Turan Görgüç, Dk. 75 Çağatay Yılmaz, Dk. 90+3 Hamza Baran Arıkan (Bursaspor)



KIRMIZI KART: Dk. 87 Halil İbrahim Mızrap (2.sarıdan/Sivas Bld.)



SİVAS BELEDİYE

29 Taha Cengiz Demirtaş *

4 Gökhan Çetinus *

11 Halil İbrahim Mızrap *

92 Mustafa Murat Uslu *

10 Ozan Kılıçoğlu *

94 76 Yakup Yiğit *

18 Furkan Sağman **

21 Safa Gundak **

30 Mutlu Aksu Doğan *

44 Kaan Dorak *

99 Güray Gazioğlu *

88 61 Barış Bozdilki *

97 Arda Keser **

9 76 Oğuzhan Bozkurt *



YEDEKLER

34 Emre Çiğdem

16 Görkem Kıran

24 Barış Uzun

77 Burak Özdemir



Teknik Direktör: Özer Karadaş



BURSASPOR

28 Deniz Aydın **

66 Samet Bozkurt **

99 79 Hamza Baran Arıkan **

23 Ertuğrul Kurtuluş ***

6 Kubilay Sönmez ***

8 Bilal Güney **

5 Ozan İsmail Koç **

20 Ömer Turan Görgüç **

78 51 Emre Tepegöz **

7 Hasan Ayaroğlu ***

10 Enver Cenk Şahin ***

77 69 Mustafa Genç **

30 Çağatay Yılmaz **

3 79 Abdullah Tazgel **

17 Hasan Sabri Karaca ***

9 69 Berat Altındiş **



YEDEKLER

1 Canberk Yurdakul

4 Furkan Emre Ünver

14 Özer Hurmacı

95 Baran Karagöz



Teknik Direktör: İsmail Ertekin



KRİTİK DAKİKALAR



18 Güray ceza sahasına sokulup şutunu çekti, Kaleci Deniz'in sektirdiği topu Furkan Sağkan yakın mesafeden dışarı gönderdi.



42 Hasan Ayaroğlu'nun pasıyla hareketlenen Enver Cenk Şahin ceza sahası sağ çaprazından yaptığı şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1.



51 Mutlu Aksu'nun karşı karşıya kaldığı pozisnyonda Deniz kalesini terk ederek gole izin vermezken, kısa süreli sakatlık geçirdi.



64 Hasan Ayaroğlu'nun pasıyla sağdan hareketlenen Enver Cenk Şahin'in nefis ortasında Hasan Sabri Karaca fileleri sarsıp galibiyeti perçinledi: 0-2.



67 Çağatay'ın pasında Hasan Sabri şutunu çekti, kaleci Taha Cengiz gole izin vermedi.



72 Mustafa Genç'in sağdan pasında Berat Altındiş karşı karşıya kaldı ancak vuruşunu yapmakta gecikince net bir fırsat kaçtı.



86 Abdullah Tazgel'e orta alanda faul yapan Halil İbrahim önce sarı kart gördü, genç oyuncuyu itince de kırmızı kartla atıldı.


Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.