HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

CUMHURİYET KAYITSIZ VE ŞARTSIZ TÜRK MİLLETİNDİR

28.10.2020 00:00
CUMHURİYET KAYITSIZ VE ŞARTSIZ TÜRK MİLLETİNDİR
CUMHURİYET KAYITSIZ VE ŞARTSIZ TÜRK MİLLETİNDİR
Orhangazi cumhuriyetçi eğitim vakfı başkanı(ORHANGAZİ CEMEVİ) imam budak yaptığı basın açıklamasında;

 Sevgili dostlar cumhuriyet 97 yıl önce kuruldu şimdi değil, bilinmeli ki Cumhuriyet kayıtsız ve şartsız Türk milletindir, hiç kimse, kimse boşuna nemalanmasın.

 İmkânsız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 97. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz.

  Ulusal kurtuluş savaşımızdan sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim biçiminin "Cumhuriyet" olduğunu halen anlayamayan zihniyetler var, bilinmelidir ki Cumhuriyetle birlikte  "Ulusal ve Laik Devlet" gerçekleştirmiş böylece Ulusal Egemenlik", "Demokrasi",  ulus olarak tam bağımsızlık elde edilmiştir, İşte bu bakımdan 29 Ekim 1923 ülkenin birliği ve beraberliği acıcından önemlidir ve büyük bir değer taşımaktadır.

Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen, halkıyla güçlenen demokrasi ağacıdır. 

Ayrıca net bilinmelidir ki cumhuriyet  kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir milletindir. Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. 

Cumhuriyetle birlikte insanımız bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat etmiş, elde edilen bu başarılarla Cumhuriyetimiz bu günlere gelmiştir.

Cumhuriyetin 97. yıl dönümünde birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi   saygıyla anıyor,   Halkımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin    cumhuriyet bayramı kutlu olsun.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.