HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

KOMİSYON, İZNİK GÖLÜ İÇİN İNCELEMELER BAŞLATTI

25.11.2020 00:00
KOMİSYON, İZNİK GÖLÜ İÇİN İNCELEMELER BAŞLATTI
KOMİSYON, İZNİK GÖLÜ İÇİN İNCELEMELER BAŞLATTI

Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ercan Barutçu ve komisyon üyeleri, Orhangazi Belediye Başkan vekili İbrahim Korkmaz, Belediye Birim Müdürleri, Ak Parti Orhangazi ilçe Başkanı Gökhan Ulusu, Orhangazi Belediyesi'nin meclis üyeleri, DSİ Bölge Müdür yardımcısı Şaban Efe, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Orhangazi'de daha önce sıkça gündeme gelen ve gölden Gemlik Sanayi bölgesine aktarılan suyun çekildiği pompa istasyonunda incelemelerde bulundu. DSİ Bölge Müdür yardımcısı Şaban Efe, pompa istasyonunun İznik Gölü'nden kullandığı suyun durumu ve DSİ ile Gemlik Gübre arasında sürdürülen görüşmeler konusunda bilgi aktardı.

 Göldeki çekilmede inceleme yapıldı

 Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ercan Barutçu ve Komisyon üyeleri, İznik Gölü'ndeki çekilme ve kirliliği yerinde incelemek üzere Orhangazi'ye geldi. Komisyonun Orhangazili üyesi Selami Ekeman 'ın verdiği önerge doğrultusunda inceleme başlatan Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri Gölden su çeken Gemlik Gübre 'ye ait pompa istasyonu ve Orhangazi sahilindeki iskele bölgesinde incelemelerde bulundu. İki farklı noktada incelemelerde bulunan komisyon üyeleri öncelik olarak pompa istasyonundaki incelemesini tamamlayarak ardından İznik Gölü Orhangazi sahilindeki iskele bölgesine geçerken gördüğü su seviyesi manzarası karşısında şaşkınlıklarını gizlemediler.

 Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ercan Barutçu, Orhangazi Meclis üyemiz Selami Ekemanın önergesi sonrası komisyon üyelerimiz ile birlikte büyük çaplı bir çalışma yaparak Orhangazi İznik gölü kenarında incelemeleri yerinde yaptık. İznik Gölündeki son durumu her yönleriyle inceleyerek raporumuzu hazırlayacağız. Göl bizim için son derece önemlidir. Gelecek nesillerimize taşımamız gereken çok büyük bir değerdir, su seviyesinin çekilmesi ve kirliliği ile ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırlayarak bunu Büyükşehir meclisine taşıyacağız dedi.

 Orhangazi Belediye Başkan Vekili İbrahim Korkmaz, "Meclis üyemiz Selami Ekemanın vermiş olduğu önerge sonrası Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyon Başkanımız ve üyeleri ile birlikte İznik gölünde incelemelerde bulunduk. Göl'deki su çekilmesinden tutun, kirlilik veren tüm sebepleri ile birlikte araştırma yapılması konusunda hemfikir olduk. Bizlerin Tek bir gayreti var İznik Gölümüz eski güzelliğine kavuşmasıdır. İznik Gölü için Tüm kurum ve kuruluşların ortak bir noktada toplayarak hepimizin üzerine düşen görevlerini gerine getirmesi gayreti içerisinde olduk. Komisyonumuz son derece titiz bir çalışma yürüterek gerekli incelemelerde bulundular. İznik gölü incelemesi sonra Belediyemizde misafir ederek konuyu hep birlikte istişare ettik. Komisyonumuzun hazırlayacağı rapor sonrası Büyükşehir Meclisimize sunularak somut adımlar atmış olacağız" dedi.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.