HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Belediye yine satışlarda...

06.01.2021 00:00
Belediye yine satışlarda...
Belediye yine satışlarda...
İYİ Parti Belediyenin rantsal satışlarının peşini bırakmıyor

Orhangazi Belediyesi işgale uğramış müstemleke ülkesi gibi kamuya ait arsa ve arazilerini Hazar mezat satarken bu satışlara karşı İYİ Parti Orhangazi ilçe teşkilatından başka tepki gösteren siyasi oluşum da çıkmıyor. Geçtiğimiz aylarda adrese teslim yapılmak istenen ihaleyi oluşturduğumuz kamuoyu baskısı ile durdurmuştuk. Şimdi yeni düzenleme ile aynı yer ufak bir fiyat farkı ile yeniden satışa çıkıyor.

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Orhangazi ilçe başkanı İsmail Kaya önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kaya açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

20.10.2020 tarihindeki ihalesi cinsi, imar durumu sehven yanlış yazılmış diye iptal edilen Gemiç mahallemizdeki yaklaşık 100 dönümlük arazi tekrar satışta maalesef. Değişen ne? Hiçbir şey o gün vasfı tarla olan ve yaklaşık 13 milyona satışa çıkan Orhangazi halkının mülkü bugün vasfı arsa olarak değişmesine rağmen muhammen bedeli sadece 15 milyona çıkarılmış vaziyette tekrar satışta. Tarla arsa olmuş, fakat değeri artmamış. Bu artık kötü bir espri olmaktan çıkmış vatandaşın aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir.

Defalarca söyledik tarlayı alıp arsa yapıp imar durumunu değiştirip 1 e 10, 1 e 50 yapanlar varken hazır cinsi arsa olan imar durumu değiştirilmiş ve değerlenmiş bir yeri 10'da 1 fiyatına satmakta ki niyet nedir.

Maalesef sayın belediye başkanına anlatamıyoruz artık, o günlerde satışın üzerine giderek iptal ettirdiklerini duyduğumuz açıkcası memnun olup takdir ettiğimiz sayın Akparti ilçe başkanı ve yönetimininden rica ediyoruz gerçekten niyetiniz iyiyse gereğini yapın." 3.Göz Hra
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.