HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

Adaletin Bulunmadığı Yerde Herkes Suçludur /Hz. Ali

03.09.2024 00:00
3.Göz Gazetesinin bu özel sayısı için günlerdir benden köşe yazısı bekleniyordu. Gerek farklı konularda yoğunlaşmam, gerekse de selametlik babamın tedavi süreci devam ettiği için bir türlü bilgisayar başına geçemiyordum. Fakat bugün biraderin sosyal medya hesabındaki paylaşımı görünce anında bilgisayar başına geçtim. Hz. Ali Efendimize ait olan şu söz beni benden aldı "Adaletin Olmadığı Yerde HERKES Suçudur"

Tam da yaşadığım ve de anlatmak istediğim konuları özetleyen bir söz. Zaten biz ne zaman Ehlibeyt MEKTEBİNDEN AYRI DÜŞTÜK, ADALETE DE HASRET KALDIK. Onun içindir ki Hz. Peygamber Efendimiz ve Ehlibeyt Mektebinin İmamları güzel ahlak ve adalet demişlerdir. Her daim öncelik güzel ahlak ve adalet olmalıdır, aksi halde adaletin olmadığı yerde güzel ahlak da olmaz huzur da… tıpkı modern toplumsal hayatımızda olmadığı gibi…

Bazen Nasrettin Hoca gibi damın içinde kaybettiğimiz iğneyi ışık var diye dışarıda arıyoruz, bazen de aramaktan vazgeçip sökük elbiseyle dolaşıyoruz.

Oysa ki adalet öyle bir duygudur ki dünyada huzurun ilk adımı ve de olmazsa olmaz şartıdır. Adil olmak insan olmanın ilk vasfıdır.  Yüce kitabımız Kur'an'da (Nahl -90) Rabbimiz şöyle buyurmaktadır "

Şu bir gerçek ki; Allah; adaleti, iyi ve güzel davranmayı, kurbâya (en yakın olan- Ehlibeyt) hakkını vermeyi emreder. Tüm pisliklerden/edepsizliklerden, kötülükten, azgınlık-doymazlık ve kıskançlıktan yasaklar. Düşünüp ibret alırsınız ümidiyle size öğüt veriyor.

Görüldüğü üzere adil olmak, adaletle hükmetmek ve de adil yönetim sergileyeceklerine Yüce Allah'ın güvence verdiği Ehlibeyt İmamlarına yönetimi teslim etmeyi Allah bizlere emretmektedir. Hz. Peygamber Efendimizin şehit oluşun7un üzerinden bir gün bile geçmeden Yüce Allah'ın bu açık emrine muhalefet edildi ve de adalet yok sayılıp, adil yönetim anlayışı terk edilerek adil yöneticilerin hakları gasp edildi. O günden beridir ki İslam dünyası huzur bulmadığı gibi Oğuz Töresine bağlılığı nedeniyle adaletin zirvede yaşandığı Türk dünyası da bu Arabi anlayışın kurbanı olup dünyada adalet güneşinin kalın bulutlarla örtülmesine neden oldular. Bundan dolayıdır ki şahsım ve sorumluluğunu taşıdığım kurumum adına uğradığımız zulümden, hasret kaldığımız adalet duygusundan dolayı ahrette hesabını binlerce yıldır bu konuda söz söylemeyen alimlerden, yöneticilerden, din adamlarından soracağım. Dünyadaki hesabı gücüm yettiğince soruyorum, adaletin tesisi için her türlü fedakarlığı yapmaya çalışıyorum. Gölgesinden korkanlar gün yüzüne çıkmasınlar. Biz Hüseyni anlayışla adalet arayışına devam edeceğimiz gibi zalime de zalim demekten geri durmayacağız.

Gazetecilik Suç Değildir!

ana



 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.